Autor textu: Mgr. Marián Sabala
16.10.2019

Stredoškoláci z Tlmáč obdivovali na autosalóne „rýchle mašiny“

Zastúpenie tu mala väčšina automobiliek pôsobiacich na trhu.

Foto:Mgr. Marián Sabala

Bratislava 16.10.2019 (Skolske.sk)

Po roku sme sa opäť dočkali. Nenechali sme si ujsť Nitriansky autosalón 2019. Netrpezlivo sme čakali, kedy naše autobusy, plné študentov, vyrazia na automobilovú show. Väčšina študentov, Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch, sme sa zúčastnili v sprievode pedagógov na 26. ročníku medzinárodného Autosalónu v Nitre, ktorý sa konal v areáli výstaviska Agrokomplex Nitra, kde sme obdivovali okrem automobilových noviniek, „rýchlych mašín“, nádherných dievčat aj prekrásne vyleštené a vytuningované autá.

Veruže bolo čo obdivovať a pokochať sa na nádherných automobiloch. Zastúpenie tu mala väčšina automobiliek pôsobiacich na trhu, či už Mercedes Benz, BMW, Jaguar, Range Rover, Volvo, Honda a ďalšie kvalitné automobilové značky. Istotne nikomu z nás neunikli ani predstavené premiéry na slovenskom automobilovom trhu. To teda sme boli prekvapení, ale ešte väčšie napätie nás čakalo v pavilóne, kde sme dlhý čas strávili obdivovaním špeciálnych tuningových kúskov.

Na svoje si prišli aj milovníci automobilových veteránov. Viacerí z nás sme si vyskúšali aspoň na chvíľu sadnúť do historických vozov, ktoré mali neraz dvakrát viac rokov ako my. Svoje expozície ukázali viaceré známe autokluby. Adrenalín stúpal a krv v žilách prúdila naďalej. Súčasťou bohatého sprievodného programu okrem iného bola príležitosť zajazdiť si na vozidlách v teréne na testovacích okruhoch. Kto našiel v sebe odvahu, odniesol si zážitok, na ktorý bude dlho spomínať.
Vychutnali sme si výbornú atmosféru, odfotografovali mnohé „automobilové tátoše“ a v neposlednom rade sme si odniesli nádherné zážitky a dojmy z autosalónu, na ktoré sme spomínali ešte aj počas ďalšieho vyučovacieho dňa. Už teraz sa tešíme na ďalší a ešte lepší ročník tradičného automobilového podujatia.
                                                                                                 Mgr. Marián Sabala

pic
Foto: Mgr. Marián Sabala
pic
Foto: Mgr. Marián Sabala

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]