Autor textu: PaedDr.Helena Rusnáková
31.10.2019

Mladistvého páchateľa prichytili pri čine

Neprišiel do Nových Zámkov spoznávať pamiatky a históriu mesta, ale lúpiť.

Foto: Helena Rusnáková

Nové Zámky  31.10.2019 (Skolske.sk)

Dňa 27.10.2019 v čase o 02,50 letného času informoval príslušník MsP mimo služby hliadku MsP, že zistil podozrivú osobu, mladého muža, ktorý vošiel do jedného z motorových vozidiel zaparkovanom na parkovisku pred Kinom Mier, kde sa konala spoločenská akcia a choval sa vo vozidle podozrivo.

"Na základe otázok, na ktoré nevedel podozrivý muž odpovedať, bol vyzvaný aby išiel s príslušníkom MsP mimo služby do vnútorných priestorov kina, kde sa vzniknutá situácia vyjasní.

Počas presunu k hlavnému vchodu vybehla z kina žena, ktorá požiadala prítomných o pomoc, nakoľko jej bol odcudzený mobilný telefón s kľúčmi od motorového vozidla. Po tejto udalosti podozrivý mladý muž spanikáril, podal kľúče od auta príslušníkovi MsP mimo služby a dal sa na útek.

Na miesto bola privolaná hliadka MsP so služobným psom. V priebehu niekoľkých minút začalo pátranie po podozrivom mužovi. Ten bol spozorovaný na ulici F. Kapisztóryho. Po dostihnutí odhodil mobilný telefón do kríkov a napriek opakovaným výzvam aby upustil od svojho konania pokračoval v úteku. Bolo potrebné použiť donucovacie prostriedky, nakoľko aj po zadržaní kládol aktívny odpor.
Po zadržaní začal podozrivý muž spolupracovať ! Po odcudzení mobilu a kľúčov sa pokúsil vozidlo naštartovať a keď sa mu to nepodarilo mal v úmysle odcudziť z vozidla cenné veci. Po jeho odhalení mu nič iné nezostávalo ako sa dať na útek. Neskôr bolo zistené, že v priestoroch, kde prebiehala spoločenská akcia, na sociálnych zariadeniach bolo nájdená odhodená peňaženka s porozhadzovaným obsahom, okrem peňazí. Bol predpoklad, že kradol nielen mladý muž ale mal aj spoločníkov.

Po zadržaní bolo zistené, že sa jedná o R.M. ročník 2003 s trvalým bydliskom Šaľa.

Nakoľko skutok javil známky trestného činu udalosť bola oznámená príslušníkom OO PZ SR Nové Zámky, ktorí sa na miesto dostavili a prípad prevzali.

Odcudzené veci boli majiteľke vrátené." informoval nás  Jozef Tököly, náčelník MsP Nové Zámky.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]