Autor textu: Natália Juhászová
13.11.2019

Na pamiatku J. Gregora Tajovského

Medzinárodný deň knižníc bol v tomto roku venovaný dielu J. Gregora Tajovského.

Foto: Henrieta Tóthová

     Kráľovský Chlmec 13. novembra (Skolske.sk)       

 V ZŠ v Kráľovskom Chlmci sme si pripomenuli život a tvorbu poviedkara J. Gregora Tajovského dňa 28. 10. 2019 v rámci akcie Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice. Pani učiteľka E. Gérešiová pripravila program pre všetky ročníky tak, aby sa mohli do akcie zapojiť všetci žiaci. Pomáhali aj učiteľky slovenského jazyka – M. Hriciková a Z. Gondová a zapojili sa aj ostatní učitelia.

Pani učiteľka vymyslela každej triede nejakú aktivitu, aby sa všetci zoznámili so životom a dielom autora. Piataci si prečítali poviedku Prvé hodinky, šiestaci si pozreli video o Macovi Mliečovi, a potom vytvárali ilustrácie. Žiaci ôsmeho ročníka vypracovali charakteristiku mamky Pôstkovej...

Najzložitejšiu prácu mali deviataci, ktorí vypracovali prezentáciu a predviedli ju spolužiakom. Projekty a ilustrácie sú vystavené v školskej knižnici a každý si môže pozrieť svoju prácu a projekt ďalších spolužiakov. Okrem týchto úloh sa žiaci našej školy zapojili na hodinách výtvarnej výchovy aj do tvorby knižných záložiek. Tie sa posielajú do neznámej školy, ktorá je vybraná náhodne. Aj nám pošlú z nejakej školy záložky a pani učiteľky ich rozdajú tým, ktorí záložku urobili.            

Tento deň bol poučný najmä pre nás, deviatakov, lebo tým, že sme urobili prezentácie, sme sa vlastne veľa o J. Gregorovi Tajovskom naučili. Tieto vedomosti sa nám zídu aj na prijímacích skúškach.

​​​​​​​Redaktor junior TASR Natália Juhászová, 9.A                             Foto: Henrieta Tóthová

pic
Foto: Henrieta Tóthovát
pic
Foto: Henrieta Tóthová
pic
Foto: Henrieta Tóthová
pic
Foto: Henrieta Tóthová
pic
Foto: Henrieta Tóthová

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]