Autor textu: Ing. Berka Jedináková
13.11.2019

V rámci projektu EUROSCOLA 2020 navštívil našu školu Martin Klus

Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou  sa do tojhto projektu zapája  pravidelne.

Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou

Vranov nad Topľou 13.11.2019 (Skolske.sk)

V piatok 8. novembra 2019 zavítal medzi študentov Cirkevnej spojenej školy vo Vranove nad Topľou podpredseda NR SR a podpredseda Výboru pre európske záležitost Martin Klus.

Stretnutie so študentmi bolo zorganizované v rámci projektu EUROSCOLA 2020, ktorý práve v týchto dňoch vrcholí na školách celej Slovenskej republiky.

Naša škola sa už pravidelne zapája do projektu. Máme veľký záujem dostať sa medzi sedmičku najlepších a získať tak vstupenku pre 24 študentov priamo do európskeho parlamentu v Štrasburgu.

No a beseda so skúseným politikom, politológom, diplomatom a vysokoškolským pedagógom bola čerešničkou na torte. Vzácneho hosťa sme v našom kruhu privítali zdramatizovanou básňou Óda na radosť, ktorá je hymnou európskej únie. Nechýbala pieseň od zlatého českého slávika Tomáša Klusa - Cesta.  Naši umelci - recitátori a hudobníci zapôsobili až tak, že nám po tele naskakovali zimomriavky.

pic
Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou

Neskôr sme predstavili našu školu nášmu hosťovi a nášho hosťa našich študentom. Celú diskusiu si moderovali študenti sami. Hlavnými témami diskusie boli témy Brexit z pohľadu SR ako členskej krajiny EÚ a Možnosti pre mladých ľudí v oblasti vzdelávania a pracovného uplatnenia v rámci únie. Študenti sa pýtali a pán podpredseda odpovedal rečou, ktorou hovoria mladí ľudia. Je vynikajúcim rétorikom a skúseným pedagógom, čo boli cítiť počas celej diskusie. Jeho reč nasvedčovala o tom, že je v zahraničnej politike ako ryba vo vode.

No musíme povedať, že urobil dojem na študentov nielen ako skúsený diplomat, ale hlavne ako človek, ktorý je nevyliečiteľným politickým optimistom a maratóncom, vášnivým cestovateľom a športovcom. Po až maratónskej diskusii nám pán podpredseda napísal krásne slová do kroniky a rozlúčili sme sa ako inak - tradične vo folklórnom štýle a s košíkom plným jabĺk z plodov zeme a práce ľudských rúk nášho regiónu.

Náš hosť sa cítil medzi nami veľmi dobre, o čom svedčila jeho uvoľnenosť, humor, láskavosť, selfíčka a bezprostrednosť. No a najväčšou odmenou pre nás bolo pozvanie do parlamentu 28.novembra, kedy bude prebiehať rokovanie a hodina otázok. Takže budeme mať možnosť vidieť v priamom prenose nielen našich poslancov, ale aj premiéra a našich ministrov.
Srdečná vďaka, pán podpredseda!

pic
Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou
pic
Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou
pic
Foto:Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou
pic
Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou
pic
Foto: Cirkevná spojená škola vo Vranove nad Topľou

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]