Autor textu: TASR
15.11.2019

Leopold je sebaistý a vodcovský typ

V práci zastávajú vedúce miesta

Foto: Školské.sk

Bratislava 15.11.2019 (TASR)

Meno Leopold má nemecký pôvod a v preklade znamená "pre ľud statočný, smelý". S nositeľmi tohto krstného mena sa na Slovensku stretávame ojedinele a oslovujeme ich Leo, Leoško alebo Poldo.

      Leopoldovia sú sebaistí a rýchlo zbadáme, že majú vodcovského ducha. Sú to vyrovnaní muži, ktorí vedia, kam kráčajú, a dobre poznajú ľudí, ktorí ich obklopujú. Vždy si nájdu čas na priateľov a ak treba, ochotne im pomôžu. Títo inteligentní muži budia okamžitú dôveru.

      V práci zastávajú vedúce miesta, kde môžu preukázať iniciatívu a rozhodnosť. Ťažko sa dá zostaviť ohraničený zoznam povolaní, ktoré si môžu Leopoldovia vybrať. V skutočnosti sú z nich vynikajúci režiséri, spisovatelia, politici, vojenskí velitelia. Ľahko sa prispôsobujú a duševná plodná aktivita z nich robí aj prvotriednych vynálezcov.

      Hoci sa Leopoldovia v citovom živote prejavujú ako vášniví muži, neznamená to, že vyslovujú len veľké frázy o láske a odhaľujú svoju citlivú dušu. Ak vám Leovia prejavujú náklonnosť, môžete veriť, že ich vyznania sú pravé a nefalšované.

      Obyčajne sú mimoriadne životaschopní. Majú však pomerne často bolesti hlavy. Muži s týmto menom by mali obmedzovať sladkosti a dopĺňať si stravu najmä o vitamíny C a E.

      Ovplyvňuje ich planéta Slnko. Ich šťastnými farbami sú ružová a červená. Ochranné rastliny ľubovník, mak, ochranné kamene jantár a olivín.

      Podľa Historického kalendára bol 15. novembra 1790 v Bratislave korunovaný za uhorského kráľa LEOPOLD II.
​​​​​​​
      Rímsky cisár, český a uhorský kráľ LEOPOLD I. z dynastie Habsburgovcov i ďalší panovníci z Habsburgovcov či z belgického kráľovského rodu mali meno LEOPOLD (LEOPOLD II.), ďalej významný predstaviteľ slovenského portrétneho maliarstva 19. storočia LEOPOLD ŠTEFAN HOROWITZ, ktorý sa stal vyhľadávaným portrétistom na dvore vo Viedni. Zosnulý slovenský herec LEOPOLD HAVERL (1936-2016), spisovateľ, dramatik, scenárista a prekladateľ LEOPOLD LAHOLA (1918-1968) - každý z nich v niečom naplnil charakteristiku svojho mena.


      Zdroje: www.osobnosti.sk, www.csfd.cz, www.snd.sk, www.litcentrum.sk, www.panovnici.cz, www.newworldencyclopedia.org, www.soga.sk, www.dartesro.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]