Autor textu: Zuzana Peternai
21.11.2019

(Aj) O demokracii na Deň študentov

Tento rok sme imatrikuláciu kvôli štátnemu smútku vynechali....

Foto: Príprava darčekov

Nové Zámky 21.11.2019 (Skolske.sk)

V Gymnáziu P. Pázmáňa s vjm v Nových Zámkoch si tradične pripomíname Deň študentov v strede novembra. Tento rok sme imatrikuláciu kvôli štátnemu smútku vynechali, avšak naše súcítenie a sústrasť s príbuznými obetí tragickej nehody pri Nitre vyjadrili čiernym oblečením.

pic
Foto: Čajovňa

Na Deň študentov sa nám podarilo aj tento rok osloviť zaujímavých prednášajúcich. Najstarší bývalý študent našej školy, Ferenc Kovács, ktorý v apríli oslávi 90. narodeniny, pútavo rozprával o svojich študentských časoch počas a po druhej svetovej vojne. Súčasní študenti sa dozvedeli o viacerých represiách, krutostiach a falošných ideológiách 20. storočia.

pic
Foto: Kovács Ferenc

Študenti sa mohli zúčastniť aj dvoch interaktívnych workshopov: jedna bola o šikanovaní, druhá o stratégiách efektívneho učenia sa. Na tom prvom sa žiaci dozvedeli, ako spoznať šikanu v škole, na koho sa obrátiť, keď uvidia alebo zažijú šikanu, čo sa vlastne považuje už za šikanu a čo ešte nie. Potešilo nás, keď sa psychologičke priznali, že sa nestretli so žiadnou formou šikany na našej škole.

pic
Foto: O šikanovaní

Na druhom workshopu sa študenti zaoberali rôznymi stratégiami, ktoré im majú pomôcť pri učení. Tematika je súčasťou nášho Erasmus+ projektu s názvom Think – Rozmýšľaj, na ktorom žiaci spolupracujú v medzinárodných tímoch vo virtuálnom prostredí eTwinningu. Aj preto sa im prednáška páčila, veľa zadaných úloh vedeli vyriešiť práve vďaka kvalitnej prednáške Občianskeho združenia FEMIT.

pic
Foto: Logo eTwinning

Počas prestávok sa študenti mohli občerstviť v čajovni, ktorú už tradične pripravili prváci a s nadšením upiekli množstvo chutných koláčikov a zákuskov.Text...

pic
Foto: Zákusky v čajovni

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]