Autor textu: Školské.sk
22.11.2019

Drevené a uletené deti - tvorivosti sa medze nekladú

Zapojte sa do 11. ročníka literárnej súťaže Šumenie.

Foto: OZ ÚLET

Košice 22.11.2019 (Skolske.sk)

 Žiaci základných škôl a osemročných gymnázií v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji sa môžu zapojiť do 11. ročníka literárnej súťaže Šumenie. Vyhlásené témy sa venujú aktívnemu tráveniu voľného času a ekologickému problému.
 
Som drevo a Uleteli mi včely. To sú názvy dvoch tém 11. ročníka literárnej súťaže Šumenie, ktorú pravidelne v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji organizuje Občianske združenie Úlet.
 
„Cieľom vyhlásených tém je upriamiť pozornosť mladých tvorcov na dve dôležité celospoločenské súčasné témy, ktorými sú zdravý životný štýl a ekológia. Témy je pritom možné vysvetliť si v užších aj širších súvislostiach, uchopiť ich humorne či s výrazným hlasom uvedomujúcim si potrebu zmeny. Na základe predchádzajúcich ročníkov nepochybujeme o tom, že sa jej súťažiaci chopia originálne a tvorivo,” verí Alena Štrompová, predsedníčka OZ Úlet.
 

Traja porotcovia


Porotcom 11. ročníka literárnej súťaže v kategórii poézia bude Valentín Šefčík, slovenský básnik. Oproti doterajším ročníkom sa OZ Úlet rozhodlo posilniť porotu v kategórii próza o novú porotkyňu. Spolu so Zbyňom Džadoňom, hudobníkom, spevákom a autorom kníh pre detského čitateľa, bude zaslané práce v kategórii próza (2. stupeň) hodnotiť Barbora Vanická, mladá autorka fantasy románu pre mládež Dvere v kúte sveta.
  
Uzávierka 11. ročníka je v piatok 22. decembra 2019. Do tohto dátumu môžu žiaci zasielať svoje práce. Bližšie o súťaži, štatúte a pravidlách sa dočítate na www.ulet.sk/sumenie.
 
  
Občianske združenie Úlet sa venuje mediálnej výchove, tvorivému písaniu, umeleckej tvorbe, aktivitám v oblasti športu a dobrovoľníctva v Košiciach už od roku 2005. Pravidelne realizuje súťaže, kreatívne workshopy a kurzy pre deti a mládež, pre rodičov s deťmi a školské skupiny, podporujúce rozvoj zručností, tvorivosti, umenia a sebauvedomenia vo vzťahu ku spoločenským problémom.
 
Literárna súťaž Šumenie
Súťaž je zameraná na literárne diela žiakov a žiačky základných škôl a gymnázií. Jej zámerom je povzbudiť kreatívnych mladých ľudí v ich tvorbe a podporiť umelecké dianie v Košickom a Prešovskom samosprávnom kraji. Literárna súťaž podporuje tvorivosť detí a ich chuť rozvíjať v sebe skryté talenty. Jedným z cieľov súťaže je aj nadviazanie a prehlbovanie vzťahov s pedagógmi na školách.
 

 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]