Autor textu: Júlia Kónyová
28.11.2019

So Štefánikom v oblakoch

Projekt pri príležitosti 100. výročia úmrtia M. R. Štefánika

Foto:Kristián Bók

                Kráľovský Chlmec 28. novembra (Skolske.sk) 

Dňa 15. 11. 2019 sa v ZŠ na Kossuthovej ulici v Kráľovskom Chlmci uskutočnil projekt pri príležitosti 100. výročia úmrtia M. R. Štefánika. Autorkou projektu bola pani učiteľka T. Dajková. Pomáhali sme jej aj my, deviataci. Ešte pred projektom sme sa spoločne pripravovali na zvládnutie jednotlivých úloh. Do každej triedy na druhom stupni sme boli pridelení po dvoch a viedli sme aktivity s mladšími spolužiakmi. Každá trieda sa zúčastnila aj prednášky o živote Štefánika a pani učiteľka s ním urobila aj rozhovor. Jeho postavu stvárnila Bianka Kónyová z 9. A, ktorá mala aj dobové oblečenie. Táto časť sa deťom veľmi páčila.            

Okrem toho boli aj iné aktivity. V školskom rozhlase sme prečítali príbeh zo Štefánikovho života, žiaci kreslili návrh na poštovú známku s tematikou mohyly na Bradle, vytvárali slová z písmen jeho mena a s vyučujúcimi robili pojmové mapy o udalostiach z jeho života. Na záver projektového dňa bol vedomostný kvíz „Dejepis v kocke“. Zmerali sme si sily so žiakmi z gymnázia, ktorí boli šikovnejší.

            Do projektu sa zapojili aj žiaci prvého stupňa. Pani učiteľka M. Čarnakovičová im pripravila prezentáciu, a potom čítali príbehy zo Štefánikovho života.            

Projektový deň sa páčil každému. Deviataci boli spokojní, že dokázali zaujať svojich mladších spolužiakov. Ostatným sa všetky aktivity páčili. Nenudili sa a hravo sa naučili nové poznatky o M. R. Štefánikovi. Mali sme úžasný deň!

Redaktor junior TASR Júlia Kónyová, 9. A                      
Foto: Kristián Bók

pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók
pic
Foto: Kristián Bók

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]