Autor textu: Ľuboslava Bieliková
11.12.2019

Ako sa deti prirodzene učia empatii a dobrovoľníctvu

Tretiaci sa vybrali do Charity sv. Alžbety vo Zvolene.

Foto: Monika Rovňanová

Bratislava 11.12.2019 (Skolske.sk)

Malí tretiaci zo ZŠ „Trojka“ na Jilemnického ulici 2 sa aj tento rok začlenili do celoslovenskej iniciatívy a znovu sa pridali k stovkám škôl a tisícom detí, ktoré robia náš svet lepším.

Veríme, že detské posolstvo ostane v srdciach obdarovaných. Prostredníctvom Dobrého skutku sme sa stali súčasťou celosvetového hnutia Giving Tuesday. Milióny ľudí sa (3.12.2019) spojili, aby prakticky podporili dobrú vec.

Tretiaci sa vybrali do Charity sv. Alžbety vo Zvolene, aby potešili ľudí bez domova milým slovom, piesňou, ale i občerstvením. Zamestnanci Hypermarketu TESCO vo Zvolene im poskytli potraviny na prípravu obložených chlebíkov, ktoré spoločne pripravili v škole a spolu s ovocím odniesli do charity. Darovali ich tým ľuďom, ktorí darov, radosti i šťastia majú veľmi málo...
​​​​​​​
Rodičia detí tiež nezaháľali, upiekli domáce koláčiky, medovníčky či iné pochutiny, ktorými ľuďom bez domova spríjemnili obed. Riaditeľka školy úprimne oceňuje všetkých – poďakovanie adresuje p. učiteľkám Maťke a Monike, (ktoré nezištne pomáhajú už niekoľko rokov), deťom školy, ich rodičom a samozrejme aj zamestnancom hypermarketu.
 
Z postrehov detí III.B vyberáme:

Adelka Š: Na začiatku som sa bála. A keď nám povedala pani bezdomovkyňa, že ju to zahrialo pri srdiečku, tak som rada, že som tam mohla ísť. Som rada, že som pomohla.
Jakub S: Veľmi ma potešilo, že sme im mohli pomôcť jedlom, spevom a tancom. Chcel by som ešte pomôcť.
Miška Č: Uvedomila som si, že bezdomovci si nás vážia. Bola som šťastná, že som tam mohla byť a urobiť im radosť. Budem rada , keď to spravím aj ďalší rok.
Nina L: Jedna teta nám povedala, že ich máme v srdci a že sme to dali zo seba von. Cítili, že sme ich veľmi chceli potešiť.
Evka J: Mala som trému z vystúpenia. Keď sa rozdávali koláče, všetky sa minuli, mala som z toho dobrý pocit. Bolo vidno, že si vážili, že sme prišli. Hrialo ma pri srdci, keď som mohla pred nimi vystupovať.

 
Odkaz detí z III.C pre ľudí bez domova:

Damián P: Prajem Vám veselé Vianoce!
Michal Š: Prajem Vám, aby ste si našli príbytok.
Jakub H: Prajem Vám, aby bolo veľa ľudí, ktorí Vám pomôžu. Byť s Vami bolo super.
Emma B: Som šťastná, že ste mali úsmev na perách a najlepší pocit bol, keď ste nám tlieskali. Poteší ma, keď Vám budem tancovať na budúci rok.
Júlia Š: Prajem Vám, aby ste si našli domov, aby ste sa cítili dobre a aby sa našlo viac ochotných ľudí, ktorí by Vám pomohli.
Nelly B: Chcela by som Vám dať chlebík, ktorý som urobila. Prepáčte mi, že som nemohla prísť. Nabudúce prídem.

 
 
 
                                   Ľuboslava Bieliková, riaditeľka ZŠ, P. Jilemnického 2 vo Zvolene
                                   Autorka fotografií Monika Rovňanová, triedna učiteľka

pic
Foto:Monika Rovňanová
pic
Foto: Monika Rovňanová
pic
Foto: Monika Rovňanová

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]