Autor textu: TASR
19.12.2019

NÚCEM podporuje mladá talenty

Na súťaži sa zúčastnilo 152 študentov, odborná porota vybrala 4 finalistov

Foto:NÚCEM

Bratislava 18.12.2019 (Skolske.sk)

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) vyhodnotil súťaž na vytvorenie logotypu národného  projektu Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompetencií dospelých (PIAAC). Do súťaže sa mohli zapojiť študenti slovenských stredných škôl. Na súťaži sa zúčastnilo celkovo 152 študentov, z ktorých odborná porota vybrala 4 finalistov. Nakoniec sa odborná porota zhodla na víťaznom návrhu, ktorý vypracovala Zdenka Šťavinová zo Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici pod odborným a pedagogickým vedením svojho učiteľa Mgr. art. Ivana Slovenčáka. Výherkyňa si z rúk riaditeľky Romany Kanovskej prevzala vecnú cenu - tablet Samsung Galaxy Se5, ktorú do súťaže venovala firma Cisco Systems Slovakia.  

      Tím národného projektu vyhlásil v septembri súťaž o návrh logotypu projektu PIAAC. Cieľom súťaže bolo zapojiť mladé talenty, študujúce na slovenských stredných školách, do kreatívnej tvorby logotypu, ktorý bude využívaný na reprezentáciu Slovenskej republiky počas realizácie výskumu OECD PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies) doma i v zahraničí v jednotnej, ľahko identifikovateľnej podobe. Vzhľadom na to, že logotyp je študentským návrhom, ide o výbornú možnosť, ako na medzinárodnej úrovni predstaviť prácu našich mladých a nadaných študentov.

      Do súťaže sa prihlásilo 152 študentov stredných škôl zo všetkých kútov Slovenska, každý študent odovzdal jeden návrh logotypu. Odborná porota zasadla dňa 28.11.2019 a zo 152 študentských návrhov po rozvážnom posúdení vybrala štyri finálové návrhy. Z tých následne porota zvolila víťazný návrh Zdenky Šťavinovej zo Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici, ktorý vypracovala pod odborným a pedagogickým vedením svojho učiteľa Mgr. art. Ivana Slovenčáka.  Výherkyňa získala hlavnú cenu - tablet Samsung Galaxy Se5, ktorý do súťaže venovala spoločnosť Cisco Systems Slovakia. Výsledky súťaže boli zverejnené dňa 06.12.2019 (víťazný návrh) a 07.12.2019 (finálové návrhy).

      Zvyšní traja finalisti boli odmenení darčekovými poukážkami v hodnote 50 eur na nákup v sieti kníhkupectiev Martinus. Finalistami sa stali Alexandra Adela Špalková zo Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne, Ivana Studeničová zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu na Ivanskej ceste 22 v Bratislave a Marko Tokarčík zo Strednej odbornej školy na Ostrovského 1 v Košiciach. Touto cestou by sme sa chceli ešte raz srdečne poďakovať všetkým 152 zapojeným študentom za účasť v súťaži, veľmi si ceníme snahu každého jedného. Súťaž na logotyp ukázala, akým obrovským kreatívnym potenciálom disponujú. Naše stredné školy môžu byť skutočne hrdé, že majú skutočne talentovaných študentov a výnimočných pedagógov, ktorí sa obrovskou mierou podieľajú na rozvoji týchto talentov.


      TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]