Autor textu: TASR
28.12.2019

Ivana a Ivona sú sebavedomé

Mávajú sklon preceňovať svoje sily.

Foto: Školské.sk

Bratislava 28.12.2019 (TASR)

Krstné ženské meno Ivana je odvodené z mena Ján, má slovanský pôvod a jeho význam znie "Boh je milostivý". Meno Ivona má francúzsky pôvod a znamená "vyzbrojená tisovým lukom".

      Nositeľky týchto na slovenskom území bežne zaužívaných mien oslovujeme Iva, Ivka, Ivanka a Ivonka. Meniny oslavujú spolu 28. decembra.

      Povaha Ivaniek, Ivoniek, nie je jednoduchá. Majú výrazné sebavedomie a pevnú vôľu, ktorá niekedy prerastá do ctižiadostivosti. Často kritizujú iných a vyvolávajú konfliktné situácie. Sú pomerne nedôverčivé a ťažko sa prispôsobujú iným.

      V dievčenskom veku zanietene, cieľavedome študujú a dosahujú dobré výsledky. V dospelosti sa uplatnia v povolaniach, kde je potrebná opatrnosť a rozhodnosť.

      Ivany a Ivony chcú hlavne vládnuť. Sú aj koketné a za ich mnohosľubnými úsmevmi sa väčšinou skrýva utkvelá myšlienka získať niečo konkrétne.

      Bývajú veľmi vitálne. Mávajú sklon preceňovať svoje sily. Mali by si chrániť najmä chrbticu a vyhýbať sa aj preťaženiu svalov.

      Obľúbené farby týchto žien sú zelená, modrá a žltá, ochranné rastliny nechtík a podbeľ, ochranné kamene zafír, smaragd.
​​​​​​​
      Česká herečka IVANA CHÝLKOVÁ, slovenská herečka IVONA KRAJČOVIČOVÁ, slovenská výtvarníčka IVONA GEJDOŠ ŽIRKOVÁ, slovenská výtvarníčka IVANA ŠÁTEKOVÁ, česká spisovateľka aj autorka kníh pre deti a mládež IVONA BŘEZINOVÁ - tieto a všetky ostatné IVANY a IVONY majú podľa slovenského kalendára sviatok 28. decembra.


      Zdroje: www.osobnosti.cz, www.csfd.cz, www.fdb.cz, www.gejdoszirkova.sk,   www.works.io/ivana-satekova, www.ivonabrezinova.cz, www.databazeknih.cz, www.spisovatele.cz, www.litcentrum.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]