Autor textu: TASR
19.01.2020

Drahomíra je zdvorilá, Mário vytrvalý

Meniny oslavujú v jeden deň.

Foto: Školské.sk

Bratislava 19.01.2020 (TASR)

Ženské meno Drahomíra má slovanský pôvod a znamená "komu je drahý mier". Nositeľky tohto nie bežne zaužívaného mena oslovujeme Dada, Dadka, Drahomírka, Drahuška. Meniny oslavujú 19. januára.

      Hľadanie vlastného ja ich často vedie k uzavretiu sa do svojho sveta. Prvé osobné alebo profesionálne úspechy im dodávajú istotu.

      Drahomíry sú dobré študentky, ktoré na seba neupozorňujú. Idú svojou cestou bez toho, aby priznali ambície.

      Zaujíma ich všetko, čo sa týka médií a spoločnosti. Veľa dosiahnu najmä svojou zdvorilosťou. Sú láskavé, avšak i trocha naivné.

      Najviac ich ovplyvňuje planéta Venuša. Drahomíry sa bránia novým veciam a stretnutiam azda aj preto, lebo sú dosť pohodlné. Dobre odolávajú únave. Musia si však dávať pozor na hmotnosť, prospeje im pravidelný pohyb.

      Obľúbené farby týchto žien sú prírodná zelená a biela, ochranná rastlina nechtík, ochranné kamene ruženín a smaragd.

      x x x x x

      Mužské meno Mário má latinský pôvod a je domácou podobou rímskeho rodového mena Marius, ktoré znamená "muž". Na Slovensku je pomerne málo rozšírené. Prezývame ich aj Majo, Majko.

      Máriovia, ktorí oslavujú meniny 19. januára spolu s Drahomírami, predstierajú veľkú sebadôveru a radi dokazujú iným, že majú pravdu.

      Stáva sa, že prejavia neistotu, čo si potom vyčítajú. Máriovia sú vytrvalí, dokonale spôsobilí na dlhotrvajúce štúdium, ku ktorému pristupujú svedomito. Kariéru môžu urobiť napríklad v školstve alebo v oblasti priemyslu.

      Pokiaľ ide o ich zdravie, niekedy trpia bolesťami hlavy a podliehajú nervozite.

      Ich šťastná farba je modrá. Ochranné rastliny citrónovník, modrý hyacint, ochranné kamene achát a granát.
​​​​​​​
      Choreograf MÁRIO RADAČOVSKÝ, dirigent MÁRIO KOŠIK, spevák skupiny Desmod MÁRIO "KULY" KOLLÁR i PR manažér festivalu Pohoda a publicista MÁRIO GEŠVANTNER predstavujú vzorku mužov s menom MÁRIO, ktoré s Drahomírou v slovenskom kalendári pripadá na 19. januára.

      Zdroje: www.csfd.cz, www.theatre.sk, www.rtvs.sk/radio/radia, www.hc.sk, www.osobnosti.cz, www.pohodafestival.sk, www.nitra.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]