Autor textu: Natália Juhászová
22.01.2020

Lyžiarsky výcvik v Litmanovej

Lyžiarsky výcvik  splnil očakávania žiakov zo ZŠ v Kráľovskom Chlmci.

Foto: L. Király

       Kráľovský Chlmec 22. januára (Skolske.sk) -          

Nový rok 2020 začali žiaci ôsmych ročníkov a dve žiačky deviateho ročníka zo ZŠ v Kráľovskom Chlmci na lyžiarskom svahu v Litmanovej. Cesta bola plná očakávaní, ale aj radosti, že si na týždeň oddýchnu od prehnanej starostlivosti mamičiek. V dňoch od 7. 1. do 11. 1. 2020 mali možnosť naučiť sa základy lyžovania. Museli začínať úplne od začiatku, lebo na lyžovanie v ich okolí nie sú vhodné podmienky. Nie je ani chladno a nie je vhodný terén, lebo všade je nížina.           

  Žiakov  sprevádzali inštruktori – pani zástupkyňa Hudáková, pán učiteľ Dako a pán asistent Király. Ubytovaní boli v hoteli Família. Začiatky boli všelijaké, lebo žiaci mali strach, ako to celé dopadne. Ale inštruktori im vysvetlili postup a pomaly sa osmelili. Okrem lyžovania sa museli naučiť aj vyviezť na svah vlekom. Zo začiatku padali, ale potom sa to zlepšilo. Po nácviku na svahu boli unavení, preto s radosťou relaxovali v hotelovom welnese. V deň, keď bola poľadovica na celom Slovensku, zmenili program a navštívili obec Hniezdne, kde sa vyrába whiskey. Tú žiaci neochutnali, ale čokoláda im chutila. Počasie sa nezlepšilo ani potom, preto na svah vyšli iba tí najodvážnejší.            

Večer si žiaci zasúťažili v kvíze a zmerali sily vo vedomostiach. Odmenou bola super pizza! Lyžiarsky výcvik sa páčil všetkým, lebo žiaci sa naučili opäť niečo nové, povedala pani zástupkyňa Hudáková.

​​​​​​​Redaktor junior TASR Natália Juhászová, 9. A             Foto: pán asistent L. Király

pic
Foto: L. Király
pic
Foto: L. Király
pic
Foto: L. Király
pic
Foto:L. Király
pic
Foto: L. Király
pic
Foto: L. Király
pic
Foto: L. Király
pic
Foto: L. Király

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]