Autor textu: Ľuboš Lehocký
26.01.2020

Prieskum v bratislavskej Škole dizajnu

Stredoškoláci zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu predstavia verejnosti svoju tvorbu 30. januára.

Foto: Roman Slamka, kresba automobilu, priemyslený dizajn

Bratislava 26.01.2020 (Skolske.sk)

V štvrtok 30. januára predstavia svoju tvorbu študentky a študenti Školy dizajnu na Ivanskej ceste 21 v Bratislave. Na štyroch podlažiach budú môcť návštevníci obdivovať práce štyroch ročníkov maturitného štúdia z oblastí priemyselného dizajnu, dizajnu interiéru, fotografie, obrazovej a zvukovej tvorby, grafického dizajnu, animovej tvorby a odevného dizajnu, ale aj práce starších študentov pomaturitného vyššieho odborného štúdia odborov ako grafika vizuálnych komunikácií, filmová a mediálna tvorba, odevný a textilný dizajn, fotografia, animovaná tvorba a interiérový dizajn.

pic
Foto: Oľga Bugárová, brošňa, priemyselný dizajn

Prieskum je tiež dobrou príležitosťou pre uchádzačov o štúdium spoznať školu "z prvej ruky", porozprávať sa s pedagógmi aj študentmi a zistiť, čo sa na Škole dizajnu môžu naučiť, či aké aktivity ich počas štúdia čakajú. Študenti totiž popri bežnom vyučovaní absolvujú počas štyroch rokov aj PLENÉR, lyžiarsky kurz, EXKURZIE, NÁVŠTEVY VÝSTAV, PREDNÁŠKY A WORKSHOPY s dizajnérmi, umelcami a odborníkmi, každoročnú ODBORNÚ PRAX A RIEŠENIE REÁLNYCH ZÁKAZIEK pre externých klientov, prípravu vlastných VÝSTAV a majú možnosť absolvovať tiež ŠTUDIJNÝ POBYT V ZAHRANIČÍ (Estónsko, Taliansko, Rakúsko, Česko, Slovinsko) alebo TVORIVÝ POBYT PRI MORI (Slovinsko). Škola tiež víta a podporuje vlastné projekty študentov.

pic
Foto: Módna prehliadka Školy dizajnu, model Dany Okoličányovej, odevný a textilný dizajn, foto: Victoria Jamrich

Prihlášky len do 20. februára

Uchádzači, ktorí by chceli študovať na umeleckej škole, musia odovzdať prihlášky na svojej základnej škole do 20. februára. Talentové skúšky potom budú môcť na škole dizajnu absolvovať 16. marca. Ak by sa na ne chceli pripraviť, môžu využiť možnosť zúčastniť sa prípravných kurzov kresby. Čo ich na talentovkách čaká sa môžu dozvedieť aj priamo od študentov a pedagógov školy počas Prieskumu, ktorý bude už vo štvrtok 30. januára.

pic
Foto: Autorská prezentácia umelca a bývalého vedúceho Katedry intermédií na VŠVU pre študentov Školy dizajnu

www.skoladizajnu.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]