Autor textu: Kamila Bažíková
28.01.2020

Radosť rozdávaním rastie

Titul Učiteľ mesiaca január získava Ing. Kamila Bažíková, Obchodná akadémia Račianska, Bratislava, za projekt Unser Klima - unsere Welt.

Foto: Kamila Bažíková

Bratislava 28.01.2020 (Skolske.sk)

eTwinneri z 2.B a vyučujúca nemeckého jazyka Ing. Kamila Bažíková sa tešia z malých darčekov, ktoré im priniesla cena „ učiteľ mesiaca“. Takéto ocenenie  v programe eTwinning spomedzi všetkých aktuálnych projektov na Slovensku môže učiteľ získať za medzinárodnú projektovú činnosť, ktorá je v danom mesiaci mimoriadna a zdokumentovaná.

pic
Foto: Kamila Bažíková

Na webovej stránke eTwinningu si počas celého mesiaca január môže ktorýkoľvek učiteľ pozrieť projekt „ Unser Klima – Unsere Welt a cez uvedený link sa nechať inšpirovať nápadmi žiakov.
 Aktuálnu tému o tom ako sa môžeme naučiť zlepšovať prostredie v ktorom žijeme, bývame a učíme sa, si 16-17 roční mladí ľudia vybrali preto, že v predmete Biológia v tomto školskom roku nielen teoreticky riešia zmeny klímy. Zameriavajú sa na odpad, plasty a energie  - a prakticky čo s tým? Mám šancu niečo zmeniť aj ja?

pic
Foto:Kamila Bažíková

V projekte eTwinning - spoločne s talianskymi a poľskými rovesníkmi - sa zhodli v tom, že aj malé kroky sú dôležité. A tak sa rozhodli hľadať riešenia, každý sám za seba a zmeniť svoje postoje v bežnom živote.
Predaj ručne ušitých eko – vrecúšok na nákup ovocia a zeleniny na vianočných školských trhoch, bol prvou zmenou. Rozdávanie „ posolstiev – zmeň svoj život“ , ktoré vyšli zo spoločných podnetov medzinárodného tímu žiakov prispelo minimálne k zamysleniu sa nad tým, ako sa voči životnému prostrediu správame. Iniciatívu 80 ročnej pani Anny Čerešňovej - mama našej kolegyne angličtinárky - ktorá nám ochotne vrecúška ušila, žiaci pozitívne privítali a poďakovali sa.

Čokoláda s venovaním a pozdrav s podpisom všetkých eTwinnerov vyčaril pani Čerešňovej na tvári úsmev. Je to dôkaz, že aj staršia generácia sa vie nadchnúť pre zmenu životných postojov a aktivity mladých stredoškolákov.

pic
Foto: Kamila Bažíková
pic
Foto: Kamila Bažíková

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]