Autor textu: TASR
31.01.2020

STU vylučuje, že by kvôli situácii na FIIT mohlo dôjsť k ohrozeniu výučby

Časť študentov fakulty podporilo 31 zamestnancov v štrajkovej pohotovosti.

Foto: STU

Bratislava 31.01.2020 (Skolske.sk)

Vedenie Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave vylučuje možnosť, že by mohlo dôjsť k ohrozeniu výučby na Fakulte informatiky a informačných technológií (FIIT) STU. Pre TASR to potvrdil hovorca STU Fedor Blaščák. Časť nespokojných zamestnancov fakulty pohrozila v uplynulých dňoch ostrým štrajkom.
    

Situácia na FIIT STU je vážna, prebiehajú rokovania na úrovni rektora a predsedu Správnej rady STU so všetkými zainteresovanými stranami v snahe nájsť prijateľné riešenie, aby sa situácia upokojila.

Autor citacie...

Uviedol Blaščák.

      Okamžitú rezignáciu dekana FIIT STU Ivana Kotuliaka žiada 31 zamestnancov fakulty v štrajkovej pohotovosti. V prípade nenaplnenia ich požiadavky sú pripravení vstúpiť k 17. februáru do ostrého štrajku a nezačať výučbu v letnom semestri. Pokračovanie štrajkovej pohotovosti zamestnancov vedenie fakulty prekvapilo. "Zároveň sme nemilo prekvapení, že kolegovia v štrajkovej pohotovosti sa rozhodli z našich študentov urobiť rukojemníkov," uviedlo vo štvrtok vedenie FIIT STU pre TASR.

      Časť študentov fakulty podporilo 31 zamestnancov v štrajkovej pohotovosti. Informujú o tom študenti FIIT STU na sociálnej sieti s tým, že chcú, aby sa dekan Kotuliak vzdal svojej funkcie. Veria, že takýto krok môže pomôcť k opätovnému vybudovaniu dôvery na fakulte. Pod výzvou, ktorá vznikla vo štvrtok predpoludním, je podpísaných viac ako 100 študentov. "Pri pohľade na podpisy pod vyhlásením si uvedomujeme, že ide o mnohých zamestnancov, ktorí fakultu dostali tam, kde je a ktorí patria medzi študentmi k najlepšie hodnotených učiteľov," tvrdia študenti s tým, že ich rešpekt a podporu si nezískali len ako učitelia či výskumníci. "Títo ľudia sa napriek všetkému, čo to pre nich môže znamenať, postavili na stranu hodnôt, ktoré majú definovať našu fakultu," dodali študenti.
​​​​​​​
      Aj zástupcovia spoločností, ktoré aktívne rozvíjajú spoločné vedecko-výskumné aktivity s FIIT STU, chcú, aby sa situácia na fakulte vyriešila. V otvorenom liste, ktorý adresovali Akademickému senátu (AS) STU a vedeniu FIIT STU, zároveň uvádzajú, že sú kedykoľvek pripravení poskytnúť súčinnosť pri riešení situácie na fakulte, avšak za jasného dodržiavania demokratických princípov, otvoreného dialógu a transparentnosti.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]