Autor textu: TASR
07.02.2020

Zamestnanci v štrajkovej pohotovosti z FIIT STU chcú rýchle upokojenie situácie

Do štrajkovej pohotovosti bolo k piatku zapojených 36 zamestnancov fakulty.

Foto: FIIT STU 

Bratislava 07.02.2020 (Skolske.sk)

Zamestnanci Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave si želajú, aby sa situácia na fakulte čo najrýchlejšie upokojila. Vo svojom stanovisku v piatok uviedli, že dúfajú, že dekan FIIT STU Ivan Kutuliak prijme kroky, ku ktorým ho vyzývajú a o ktorých s ním už niekoľko týždňov rokujú.

      Štrajkový výbor a zamestnanci v štrajkovej pohotovosti vítajú výzvu k upokojeniu situácie na fakulte. "Jednou z hlavných požiadaviek, ktorú od začiatku presadzujeme, je čo najrýchlejšie vyriešenie situácie na FIIT STU tak, aby sme sa opäť mohli hrdo hlásiť k fakulte a hodnotám, ktoré v minulosti reprezentovala," tvrdia zamestnanci v štrajkovej pohotovosti. Nemyslia si však, že cesta k vyriešeniu situácie vedie cez "kreslenie ďalších hrubých čiar – tie našu fakultu len rozdeľujú".

      Do štrajkovej pohotovosti bolo k piatku zapojených 36 zamestnancov fakulty, ktorí žiadajú okamžitú rezignáciu dekana Kotuliaka. V prípade nenaplnenia ich požiadavky sú pripravení vstúpiť 17. februára do ostrého štrajku a nezačať výučbu v letnom semestri. Túto aktivitu podporila aj časť študentov.

      Okolo 40 zamestnancov FIIT STU v Bratislave chce, aby sa situácia na fakulte upokojila. V tejto súvislosti podpísali výzvu s názvom Aj naša fakulta. Zamestnanci žiadajú, aby dekan Kotuliak obmedzil akékoľvek ďalšie unáhlené kroky, zabezpečil spravodlivé prešetrenie situácie kontrolnými orgánmi na to určenými a vrátil sa k rozvoju fakulty a napĺňaniu programu.

      Dôvodom nezhôd na fakulte boli voľby do zamestnaneckej časti Akademického senátu (AS) FIIT STU. AS STU v pondelok (3. 2.) potvrdil stanovisko predsedníctva AS FIIT STU, že voľby do zamestnaneckej časti na funkčné obdobie 2019 – 2023, ktoré sa konali 16. januára, sú neplatné. Dôvodom pre neplatnosť výsledkov volieb bol nesúlad počtu voličov vo volebnom zozname, ktorým bol vydaný hlasovací lístok, a počet odovzdaných hlasovacích lístkov. Opakované voľby do zamestnaneckej časti AS FIIT STU, ktoré opäť organizuje AS STU, sa uskutočnia v priestoroch rektorátu STU 17. marca, potvrdil pre TASR hovorca STU Fedor Blaščák.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]