Autor textu: Júlia Kónyová
19.02.2020

Finančná gramotnosť

Zodpovedný prístup k riešeniu finančných záležitostí je dôležitý.

Foto: Mgr. Albert Páll

    Kráľovský Chlmec 19. februára (Skolske.sk) -         

V Gymnáziu v Kráľovskom Chlmci si 12. 2. 2020 zmerali vedomosti z finančnej gramotnosti žiaci z piatich okolitých škôl. Boli to ZŠ z Borše, Somotoru, Čiernej nad Tisou a Kráľovského Chlmca a z Gymnázia v Kráľovskom Chlmci. Naše súťažné družstvo tvorili  Júlia a Bianka Kónyové z 9. A a Tomáš Csontos z 8. B triedy. Na súťaž sme sa pripravovali s pánom učiteľom A. Pállom. Podmienkou účasti bolo aj vytvorenie plagátu s tematikou finančnej gramotnosti na tému – Platím,  ako chcem.            

Súťaž mala viac kôl a za každé kolo sme získavali body. V prvom kole sme dostali 5 minút na odprezentovanie svojho plagátu. Zvládli sme to úspešne. V druhom kole sme odpovedali na otázky z oblasti financií. Dobré body sme mohli získať aj za to, že sme správne odpovedali na súperove nepodarené odpovede. V treťom kole šlo o hľadanie kľúčových slov, kde sa nám mimoriadne darilo, lebo sme svojou aktivitou rozosmiali aj porotu. Posledná úloha nás zaujala hravosťou. Mali sme vyriešiť príklady a tak odhaliť trojmiestny kód, ktorý bol potrebný na otvorenie kufríka. Otvorili sme ho prví! Po sčítaní bodov sme sa nakoniec umiestnili na treťom mieste.

Umiestnenie škôl bolo nasledovné:

1.      miesto: Gymnázium Kráľovský Chlmec
2.      miesto: ZŠ Somotor
3.      miesto: ZŠ Kráľovský Chlmec
4.      miesto: ZŠ Borša
5.      miesto: ZŠ Čierna nad Tisou



Na súťaži sme sa cítili veľmi dobre. Našli sme si nových kamarátov a dostali sme aj pekné ceny. Ďakujeme pánovi učiteľovi Pállovi, že sa nám venoval pri príprave na súťaž. Držíme palce našim spolužiakom, aby sa aj v budúcom roku umiestnili na dobrom mieste!

Redaktor junior TASR Júlia Kónyová, 9. A                 Foto: Mgr. Albert Páll

pic
Foto:Mgr. Albert Páll
pic
Foto: Mgr. Albert Páll
pic
Foto: Mgr. Albert Páll
pic
Foto: Mgr. Albert Páll

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]