Autor textu: Mária Tarišková
25.02.2020

Učitelia, motivujte žiakov učiť sa slovíčka!

Viete si predstaviť, že by sa vaši žiaci učili cudzie slovíčka, keď sa „nudia“? S aplikáciou WocaBee to je realita – učenie jazyka hrou dokáže motivovať žiakov k učeniu aj na viac ako tri hodiny denne mimo bežného vyučovania.

Foto: WocaBee

Bratislava 25.02.2020 (Skolske.sk/OTS)

WocaBee je jednoduchá a efektívna online aplikácia, ktorá prináša do škôl revolúciu v učení cudzích jazykov. Učitelia, ktorí sa do polovice marca so svojimi žiakmi rozhodnú appku vyskúšať, hrajú so svojou triedou o hodnotné ceny.

Aplikácia WocaBee sa na slovenských základných aj stredných školách s úspechom používa už druhý školský rok. Doteraz ju vyskúšalo už viac ako 30.000 žiakov a 1300 učiteľov nielen u nás, ale aj v zahraničí. Do výučby cudzích jazykov, konkrétne slovnej zásoby, priniesla vďaka svojej jednoduchosti a efektívnosti doslova revolúciu. Zaručene spestrí výučbu, žiakom prináša lepšie výsledky a naučí ich aj výslovnosť. Učiteľom zároveň šetrí čas, ktorý by strávili skúšaním žiakov alebo opravovaním písomiek. Aplikáciu netreba inštalovať, funguje pre akýkoľvek cudzí jazyk a na všetkých zariadeniach: tablet, mobil a počítač. Hodnotenie aplikácie od tisícok užívateľov je 5 z 5-tich hviezdičiek.

Hravé učenie
Učenie slovíčok s WocaBee funguje jednoducho – učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok a fráz, ktoré sa majú žiaci naučiť a doma precvičovať. Za precvičovanie slovíčok získavajú body, tzv. WocaPoints, a svoje výsledky vidia aj v rebríčku triedy. To ich motivuje precvičovať slovíčka aj nad rámec domácich úloh. Je to pre nich ako počítačová hra - čím viac sa hrajú, tým viac sa naučia. Učiteľ môže v aplikácii dokonca spustiť žiakom v triede hru na precvičovanie aktuálne preberaných slovíčok. Na zábavné spestrenie hodiny a opakovanie učiva to je tak skutočne ideálna pomôcka.

Kávovar do zborovne?
Učitelia, ktorí sa rozhodnú aplikáciu v týchto dňoch vyskúšať, budú automaticky zaradení do žrebovacej súťaže o atraktívne ceny. Stačí na stránke wocabee.app zadať objednávku skúšobnej mesačnej verzie do 17. marca 2020, zadať žiakom aspoň dva balíky slovíčok a ste so svojou triedou v hre. Žiakom na zaradenie do súťaže stačí splniť aspoň dva balíky slovíčok za domácu úlohu. Žrebovanie sa uskutoční 31. 3. 2020 a medzi cenami nechýba kávovar do zborovne pre školy, e-kolobežka pre žiakov alebo zaslúžený oddych vo wellnese pre učiteľov.

„Najlepšia appka na svete“
Učenie slovíčok s WocaBee vám zaručene prinesie zvýšenie záujmu žiakov o cudzí jazyk. Autor aplikácie WocaBee, programátor Michal Ošvát tvrdí: „Učitelia nám spontánne píšu, že aplikácia spôsobila na ich škole absolútny boom, že žiaci medzi sebou súťažia v precvičovaní slovíčok „ako o život“ a zlepšujú si známky. Od žiakov sa zasa dozvedáme, že WocaBee je „najlepšia appka na svete“, alebo že sú „konečne závislí na niečom dobrom“". O tom, že žiakov WocaBee skutočne baví, hovoria aj žiaci zo Základnej školy na Mallého 2 v Skalici, ktorí boli v používaní aplikácie v prvom polroku najúspešnejší. Učeniu cudzích jazykov sa podľa ich vyjadrenia venovali denne 3 až 4 hodiny mimo bežného vyučovania. Slovíčka si precvičovali kedykoľvek počas dňa, a užitočne tak vyplnili  aj momenty, kedy by sa inak nudili.

Po skončení skúšobnej verzie je aplikácia pre školy a učiteľov aj naďalej zadarmo, žiaci za jej používanie platia dostupnú cenu od 80 centov mesačne na žiaka. Učenie slovíčok s WocaBee bude motivovať žiakov od 3. ročníka základných škôl až po vysokoškolákov či dospelých študentov jazykových škôl. Vykúšajte ju vo svojej triede aj vy!
 
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]