Autor textu: Školské.sk
10.03.2020

Bezplatné školenia pre učiteľov sú späť

Zamerané na problematiku deti a internet a výučbu cudzích jazykov na 1. stupni ZŠ.

Foto:Raabe.sk

Bratislava 10.03.2020 (Skolske.sk)


Učebnicové vydavateľstvo EXPOL PEDAGOGIKA a odborné vydavateľstvo RAABE SLOVENSKO organizujú pre učiteľov základných škôl sériu bezplatných školení. Jedno bude zamerané na aktuálnu problematiku deti a internet, druhé sa venuje téme výučby cudzích jazykov na 1. stupni základnej školy.

Deti v sieti – Viete, ako naučiť žiakov brániť sa pred nástrahami internetu?

 „Internet je nekonečným priestorom informácií. Má však veľa nástrah. Pre žiakov sa v súčasnom dynamickom a globalizovanom svete mení na miesto, kde žijú a komunikujú. Poznajú učitelia tento svet? Dokážu problémy, s ktorými sa deti na internete stretávajú, správne identifikovať a odkomunikovať? Vedia, aké efektívne nástroje komunikácie so žiakmi môžu využívať? Takéto boli naše úvahy pred plánovaním školení pre učiteľov základných škôl,“ povedala Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová, konateľka vydavateľstva EXPOL PEDAGOGIKA.
​​​​​​​
Učitelia sa v rámci školení v piatich mestách Slovenska okrem iného dozvedia aj to, ako a prostredníctvom akých konkrétnych aktivít a činností je možné rozvíjať dobrý dosah a eliminovať zlý dosah internetu na žiakov a učiteľov. Lektorky im poskytnú návody, ako identifikovať patologické prejavy v správaní žiakov ako dôsledok negatívneho vplyvu internetu a tiež návody, ako riešiť konfliktné situácie a ako správne odkomunikovať so žiakmi problémy so správaním, problémy s prístupom k učeniu, problémy s používaním mobilných telefónov a internetových stránok... Tiež sa naučia, ako podporovať a rozvíjať efektívne nástroje komunikácie so žiakmi a rodičmi a ako si udržať záujem žiakov a ich záujem učiť sa. „Pripravené tiež máme modely rôznych foriem a metód komunikácie s rôznymi typmi žiakov,“ spresnila Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová.

Myslíme hlavou, učíme angličtinu zábavne a hravo 

pic
Foto: text

Ako učiť cudzí jazyk efektívne od mala?

Druhá séria školení sa bude snažiť hravou a jednoduchou formou priblížiť angličtinu žiakom 1. a 2. ročníka ZŠ. „Lektorka učiteľom ukáže, ako nenásilnou formou priviesť malých žiakov k prvopočiatkom čítania a písania v angličtine, ako správne používať doplnkové materiály pri práci s heterogénnou triedou. A nezabudneme ani na problém, ako efektívne pracovať so žiakmi 3. a 4. ročníka so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, predovšetkým s poruchami učenia a pozornosti,“ priblížila zameranie školení Mira Bianchi Schrimpelová. Ako povedala, učitelia dostanú na odpovede, s ktorými sa často stretávajú vo svojej každodennej praxi: Ako naučiť žiakov frázy a slovíčka rýchlo, zábavne a hravo? Kedy a ako začať s počúvaním, hovorením a písaním v anglickom jazyku? Kde vziať vhodné detské piesne a ďalšie tvorivé materiály v angličtine?

Obe bezplatné školenia sa budú konať od 31. marca do 7. apríla 2020 v mestách Bratislava, Trnava, Trenčín, Košice a Zvolen.
 
Učitelia sa môžu na bezplatné školenia prihlasovať už teraz tu.

Všetky informácie o školeniach nájdu učitelia na stránke www.skolskyportal.sk

 Mgr. Nataša Navrátilová, Dr. Josef Raabe Slovensko, s. r. o. 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]