Autor textu: Školské.sk
17.03.2020

Učíme sa doma so Školské.sk

Pripravili sme pre vás jednoduché testy na opakovanie učiva.

Foto: skolske.sk

Bratislava 17.03.2020 (Skolske.sk)

Všetky školy na Slovensku sú v súčasnosti dočasne uzavreté. Mnohé školy prešli na dištančné vzdelávanie a samoštúdium.  Preto aj TASR v období prerušeného školského vyučovania podporí možnosti korešpondenčného vzdelávania prostredníctvom svojho webu skolske.sk. 
 
Pravidlá slovenského jazyka nespočívajú len v písaní i a y. Ale čo také spojovníky, úvodzovky, bohemizmy, bodky, dátumy, skratky? V tom sa vyznáte? A prečo stále používame príslovku stále nesprávne? V testoch, ktoré budeme postupne vydávať, preveríme vaše znalosti napríklad aj v písaní čísloviek, dozviete sa, ako máme správne vykať,  či to, ako správne skloňovať slovo e-mail.
 
Učíme sa doma : Kedy píšeme osi, kedy osy a osí   

Dokumentačná redakcia TASR má spracované profily významných slovenských a svetových dejateľov - spisovateľov, maliarov, umelcov, vynálezcov. Obsah je edukačný a naučí aj niečo nové, čo nenájdete v učebniciach.  Každý deň budeme uverejňovať ich profily,  pripravíme k nim špeciálne testy na zopakovanie a preverenie čítaného textu. Ste zvedaví, čo ste sa  naučili? Otestujte sa a uvidíte.

Učíme sa doma: Pseudonymom Hviezdoslav si Pavol Országh naplnil sen z detstva
 
Všeobecné vedomostné testy zasa budú slúžiť na vyplnenie voľného času a preverenie základných vedomostí. Umožnia precvičiť znalosti nadobudnuté na jednotlivých predmetoch.   Ovládate gramatiku?, Čč si pamätáte z dejepisu? Zistíte po vyplnení našich testov.

Učíme sa doma: Poznáte európske hlavné mestá?



Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]