Autor textu: Ľuboš Lukáč
25.03.2020

Iniciatíva Rozumieme nadaným zverejnila exkluzívne testy!

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným zverejnila testy logických súťaží pre nadané deti. Zasúťažiť si tak teraz môžu všetky.

Foto: Rajmund Petrík

Prešov 24.03.2020 (Skolske.sk)

Finálové úlohy okúsia všetci!
Ide o testy celoslovenskej súťaže Logická olympiáda. Na domáce použitie budú sprístupnené zadarmo. Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným organizuje každoročne množstvo projektov, ktoré sú určené mimoriadne nadaným deťom. Medzi najúspešnejšie patrí Logická olympiáda. Určená je žiakom základných škôl, konkrétne žiakom so všeobecným intelektovým nadaním. Súťaž sa koná v súťažných kategóriách prvý a druhý stupeň a v školských kolách preverí každý rok viac ako dve tisícky intelektovo nadaných žiakov.

Finalistom môže byť teraz každý doma
Úlohy testu sú zamerané na logické myslenie, matematický a priestorový úsudok, či verbálne myslenie. Súbor testových otázok je pre školy zdarma. Najúspešnejších riešiteľov školských kôl privedie na každoročné finálové kolo, ktoré organizátori pripravujú v spolupráci s Pedagogickou fakultou Prešovskej univerzity v Prešove.
Po prvýkrát sa finálové úlohy dostanú „voľne“ medzi všetky deti z celého Slovenska!
Vzhľadom na mimoriadnu situáciu vyhlásenú na území Slovenska a zatvorenie školských zariadení sa celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným rozhodla sprístupniť testy finálových kôl Logickej olympiády všetkým žiakom. Zdarma. Úlohy štyroch finálových ročníkov Logickej olympiády nájdu záujemcovia na webovej stránke www.nadanedieta.sk.
Deti, učitelia, rodičia – sťahujte, riešte, povedzte to ďalším známym!

pic
Foto: Rajmund Petrík

Najlepších odmenia na Deň detí
Po vyplnení testu žiakom základnej školy nás môžete kontaktovať emailom. Stačí uviesť meno a priezvisko žiaka, školu, mesto, odpovede v jednom z testov (ľubovoľný, podľa vlastného výberu) a napísať nám ich emailom na adresu [email protected]. Test vyhodnotíme a najlepších riešiteľov vyhlásime a odmeníme v prvý júnový deň na Sviatok všetkých detí.

Organizátorom projektov združených pod celoslovenskou iniciatívou Rozumieme nadaným je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove.

pic
Foto: Rajmund Petrík

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]