Autor textu: TASR
01.05.2020

Žilinské materské školy prijímajú prihlášky do 15. mája, zápis bude online

Elektronické žiadosti o prijatie zverejnia materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina v termíne od 30. apríla na svojich internetových stránkach.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

 Žilina 1. mája (TASR) – Materské školy v Žiline budú tento rok prijímať prihlášky na predprimárne vzdelávanie detí v termíne od 11. do 15. mája. Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu sa zápis uskutoční online, bez osobnej návštevy materskej školy. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.
      
"Postačí, ak zákonní zástupcovia vyplnia online prihlášku na internetovej stránke školy a podpísanú - naskenovanú či vyfotografovanú - ju elektronicky pošlú na jej e-mail. Informáciu o preberaní alebo zasielaní rozhodnutí o prijatí či neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zverejnia materské školy na svojich internetových stránkach koncom mája," priblížil hovorca.
      
Elektronické žiadosti o prijatie zverejnia materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina v termíne od 30. apríla na svojich internetových stránkach. Ak by zákonní zástupcovia nemohli poslať prihlášku elektronicky, podľa Miškovčíka sa môžu s konkrétnou materskou školou dohodnúť na osobnom doručení. Je však potrebné dodržať hygienicko-epidemiologické opatrenia a čas od 8.00 h do 16.00 h.
      
Na základe rozhodnutia ministerstva školstva sa pri zápise nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa spolu s údajom o povinnom očkovaní. Doručiť ho však bude potrebné dodatočne. "Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa prijmú len na adaptačný pobyt. Rovnako v prípade detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami nebudú školy vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie," doplnil hovorca. Ak však zákonní zástupcovia potvrdenia nepredložia dodatočne ani v lehote do času vydávania rozhodnutia, dieťa prijmú len na diagnostický pobyt.
      
V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je 26 materských škôl, ktoré navštevuje 2304 detí.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]