Autor textu: PaedDr.Helena Rusnáková
09.05.2020

Mestská polícia v Nových Zámkoch dbá o dodržiavanie preventívnych opatrení 

"Novozámčania sú disciplinovaní", hovorí náčelník MsP 

Na snímke policajné auto, FOTO:  PaedDr.Helena Rusnáková

Bratislava 09.05.2020 (Skolske.sk)

Spoluprácu členov MsP s občanmi nám priblížil náčelník Mestskej polície v Nových Zámkoch, Mgr Jozef Tököly :
" V dodržiavaní preventívnych opatrení nariadených Úradom verejného zdravotníctva SR ako aj  nariadení Ústredného krízového štábu SR boli novozámčania disciplinovaní. Vždy sa nájde niekto, kto si chce situáciu uľahčiť a porušovať prijaté preventívne opatrenia. Hliadky MsP osoby upozorňovali. Upozornenia boli akceptované a k väčším problémom neprichádzalo.

Hliadky MsP pokuty za rúška neukladali, nakoľko výzvy boli uposlúchnuté a závady boli ihneď odstraňované.

Samostatnou kapitolou, ako som sa už viackrát vyjadroval, sú bezdomovci a neprispôsobiví asociáli, s ktorými boli a sú problémy. Tieto problémy riešime opakovaným poučovaním, vysvetľovaním situácie v ktorej je nevyhnutnosť rúška používať.
Treba zdôrazniť, že sa mestu podarilo zriadiť „Denné krízové centrum“ na Sihoti /bývalý Šport hotel/, ktoré je od 28.04.2020 v plnej prevádzke. Centrum je možné využiť od 09,00 h. do 17,00 h. v pracovných dňoch.

Sme veľmi radi, že o toto zariadenie je značný záujem. Títo ľudia využívajú možnosť výmeny ochranných prostriedkov. Využívajú, po dohode s pracovníkmi centra, sprchy a  toalety. V rámci bezpečnostných opatrení je každému, kto príde do zariadenia odmeraná teplota. Vydáva sa teplé jedlo. Vytvorili sa dočasne dôstojné podmienky na prežitie krízového obdobia.
Podozrenia z porušenia povinnej karantény boli hlásené na štátnu políciu a Regionálny úrad verejného zdravotníctva.   

Po zmiernení preventívnych opatrení obyvatelia začali využívať vo zvýšenej miere športoviská, lesoparky. Zaznamenali sme zvýšený pohyb na verejných priestranstvách. V maximálnej miere využívame kamery KBS. V prípade ak sme zistili, že sa vytvárajú skupinky, hliadky MsP ihneď zasahovali.

Situácia v doprave, pohyb motorových vozidiel a parkovanie na parkoviskách v centre mesta sa vracia do pôvodného stavu. V povolených prevádzkach, obchodoch si veľmi dobre plnili a plnia svoje úlohy poverení zamestnanci, SBS, ktorí kontrolujú pred vstupom do prevádzky dodržiavanie opatrení.
Nezostáva nám nič iné ako čakať na ďalší vývoj situácie. Myslím si, že sa preventívne opatrenia prijali včas a občania nášho mesta ako aj celého Slovenska ich význam pochopili. Netreba podceniť situáciu a musíme sa správať disciplinovane až do odvolania opatrení. "  

 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]