Autor textu: TASR
19.05.2020

V meste Prešov zisťujú záujem rodičov o vyučovanie detí v školách

Rodičia detí nájdu potrebné informácie súvisiace so znovuotvorením škôl priamo na stránkach MŠ a ZŠ.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

 Prešov 19. mája (TASR) – Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov sa po dvoch mesiacoch pripravujú na otvorenie v zmysle usmernení Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR, hlavného hygienika a krízového štábu. Zároveň spolu s mestom zisťujú záujem rodičov o umiestnenie detí v školách. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Mesto podľa jeho slov v týchto dňoch v súčinnosti s riaditeľmi základných škôl (ZŠ) a materských škôl (MŠ) vyhodnocuje podmienky prevádzky a organizáciu vyučovacieho procesu v jednotlivých školách.

"Zároveň zisťujeme záujem zo strany rodičov, keďže účasť žiakov na vyučovaní v základných školách bude dobrovoľná. Aktuálne sme vo fáze zabezpečovania hygienických opatrení vrátane dezinfekcie priestorov, ktoré vyplývajú z pokynov rezortu. Mesto v spolupráci so zamestnancami škôl a školských zariadení robí všetky potrebné kroky na to, aby mohli byť školy k 1. júnu pripravené na návrat detí a žiakov po bezpečnostnej aj hygienickej stránke," uviedol Tomek.
      
Mesto sa podľa jeho slov prikláňa aj k myšlienke prevádzkovania škôl počas letných prázdnin, aby mohlo byť nápomocné rodičom detí v mimoriadnej krízovej situácii.
      
"Aj v tomto prípade sa budeme riadiť pokynmi a usmerneniami MŠVVaŠ SR. Pri materských školách budeme dôkladne vyhodnocovať záujem zo strany rodičov, aby mohli svoje deti nechať v škôlkach počas letných prázdnin. Umiestňovanie detí v materských školách však budeme vykonávať prednostne podľa kritérií určených v rozhodnutí ministerstva," povedal Tomek.
      
Rodičia detí nájdu potrebné informácie súvisiace so znovuotvorením škôl priamo na stránkach MŠ a ZŠ. Dôležité informácie radnica v krátkom čase zverejní aj na svojej webstránke.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]