Autor textu: TASR
10.06.2020

Vláda odňala súhlas na pôsobenie súkromnej vysokej škole Akadémia médií

Rezort školstva informuje, že v súčasnosti neeviduje na tejto škole žiadny akreditovaný študijný program.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 10. júna (TASR) – Vláda na návrh Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR odňala štátny súhlas na pôsobenie súkromnej vysokej škole Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave. Kabinet o tom rozhodol na stredajšom rokovaní.

Dôvodom bolo porušovanie povinností ustanovených zákonom o vysokých školách, vyplýva z materiálu z dielne rezortu školstva. Podľa zákona o vysokých školách je súkromná vysoká škola povinná poskytovať údaje do registrov a aktualizovať ich. "Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie v Bratislave si túto povinnosť nesplnila. Ministerstvo ju vyzvalo, aby v predmetnej záležitosti zabezpečila nápravu," uvádza sa v predkladacej správe s tým, že k náprave nedošlo. Rezort školstva preto odporúčal vláde odňať Akadémii médií udelený štátny súhlas.

​​​​​​​

Štátny súhlas získala nezisková organizácia Akadémia médií, odborná vysoká škola mediálnej a marketingovej komunikácie so sídlom v Bratislave 10. augusta 2011. Rezort školstva doplnil, že v súčasnosti neeviduje na tejto škole žiadny akreditovaný študijný program. Zároveň ministerstvo tvrdí, že vysoká škola mu neoznámila, že by prestala uskutočňovať vzdelávaciu činnosť.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) po rokovaní vlády vysvetlil, že schválenie odňatia štátneho súhlasu vládou bolo dokončením formálneho procesu, ktorý sa začal už od roku 2016. Škola od tohto obdobia nemala študentov, jej absolventom však tituly ostanú. "Chceme sa vysporiadať s kvalitou vysokých škôl, budeme tlačiť na ich kvalitu, chceme, aby sa diverzifikovali," uviedol po rozhodnutí vlády šéf školského rezortu. V tejto súvislosti tiež avizoval, že v prvom štvrťroku 2021 pripraví v tomto kontexte aj novelu zákona o vysokých školách.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]