Autor textu: Miroslav Horňák
16.06.2020

Ekonomická univerzita v Bratislave sa postupne vracia do obdobia pred koronavírusom

Od 1. júna 2020 sa na všetkých pracoviskách univerzity obnovil štandardný pracovný režim pri dodržiavaní protiepidemických opatrení univerzity.

Foto: Miroslav Horňák

BRATISLAVA, 16.6.2020 - Ekonomická univerzita v Bratislave (EU v Bratislave) začala s postupným uvoľňovaním opatrení prijatých v súvislosti s výskytom a šírením koronavírusu COVID-19.

Od 1. júna 2020 sa na všetkých pracoviskách univerzity obnovil štandardný pracovný režim pri dodržiavaní protiepidemických opatrení univerzity. Zároveň sa od tohto dátumu povolili aj zasadnutia všetkých samosprávnych aj poradných orgánov univerzity a jednotlivých fakúlt (napr. akademických senátov, vedeckých rád, kolégií, disciplinárnych komisií a pod.) za fyzickej prítomnosti zainteresovaných osôb.

Štátnice iba prezenčnou formou
Od 15. júna 2020 sa na EU v Bratislave uskutočnia štátne skúšky na prvom a druhom stupni štúdia prezenčnou formou za fyzickej účasti študentov a členov komisií. „Štruktúra a obsah štátnych skúšok ostávajú zachované v súlade so študijnými plánmi študijných programov. Účasť študentov na štátnych skúškach bude umožnená podľa presného časového harmonogramu. Pri organizovaní a realizovaní štátnych skúšok sú všetci zamestnanci a študenti povinní riadiť sa protiepidemickými opatreniami,“ povedala Zuzana Juhászová, prorektorka pre vzdelávanie.

Pre študentov záverečných ročníkov poskytne univerzita aj možnosť ubytovania vo vybraných študentských domovoch počas konania štátnych skúšok. Zároveň sa obnovuje aj možnosť letného ubytovania pre študentov.

Slávnostné promócie možno na jeseň
Pre študentov prvého a druhého stupňa štúdia, končiacich v akademickom roku 2019/2020, boli slávnostné promócie, plánované na mesiac júl, zrušené. Diplomy a doklady o skončení štúdia budú absolventom odovzdané na príslušných oddeleniach jednotlivých fakúlt po skončení štúdia. Náhradný termín promócií bude stanovený v mesiaci september, resp. október podľa záujmu absolventov univerzity.

Druhý ročník Petržalskej letnej univerzity seniorov
EU v Bratislave v spolupráci s Mestskou časťou Bratislava-Petržalka aj toto leto organizuje Petržalskú letnú univerzitu seniorov (PLUS). Zámerom PLUS je sprostredkovať účastníkom zaujímavé, nové a odborné informácie formou zaujímavých prednášok. V termíne od 8.7. do 17.7. 2020 sa v Dome kultúry v Zrkadlovom háji v Petržalke uskutočnia 4 zaujímavé prednášky. „Veríme, že 2. ročník PLUS bude úspešný a seniori ocenia zaujímavý výber prednášok, ktoré sme pre nich pripravili,“ vyjadrili sa spoločne rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo a starosta MČ Bratislava-Petržalka Ján Hrčka.

Detská ekonomická univerzita aj tento rok prezenčnou formou
Uvoľňovanie opatrení sa dotklo aj organizácie Detskej ekonomickej univerzity na EU v Bratislave. „EU v Bratislave plánuje aj toto leto počas Detskej ekonomickej univerzity priblížiť deťom vo veku od 8 do 14 rokov svet ekonómie a oboznámiť ich so základnými pojmami, aktuálnymi ekonomickými témami prostredníctvom prednášok skúsených pedagógov, ako aj renomovaných odborníkov z praxe. Štúdium bude prebiehať formou prednášok a dobrovoľných workshopov, výletov a exkurzií. Samozrejme všetko bude prebiehať za dodržania odporúčaných hygienických a bezpečnostných pravidiel,“ povedal rektor univerzity Ferdinand Daňo.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]