Autor textu: Mária Tarišková
28.07.2020

Veľká prázdninová zábava na zámku Schloss Hof 2020

Znamenité zážitky pre celú rodinu.

Foto: Schloss Hof Ferienspaß ©SKB Astrid Knie

Bratislava 28.07.2020 (Skolske.sk/OTS)

Chcete vašim deťom dopriať výnimočný prázdninový výlet? Hľadáte miesto, kde by si mohli naplno vychutnávať detské radosti a zažiť niečo nevšedné a obohacujúce? Neďaleko slovenských hraníc sa v malebnej prírodnej kulise na ploche 70 hektárov rozprestiera zámocký areál Schloss Hof, ktorý sa už čoskoro premení na jedno z najpríťažlivejších miest pre rodiny s deťmi v Dolnom Rakúsku. Od 1. augusta až do 6. septembra sa programová ponuka na zámku Schloss Hof ponesie v znamení veľkej prázdninovej zábavy bohatej na zážitky. Esenciou podujatia je zábava, učenie hrou i dobrodružstvo v rozprávkovom prostredí zámku.

Kreativita a kultúra bez hraníc
Každý deň môžu deti rozvíjať svoju umeleckú stránku a predstavivosť na workshopoch, kde sa bude modelovať z hliny, záhradníčiť i tvoriť. Víkendová ponuka zábavy je ešte pestrejšia. Zámok Schloss Hof má okrem iného pripravenú skvelú novinku – od 10. do 16. augusta sa aj počas týždňa okrem workshopov môžete tešiť na bohatý sprievodný program. 

1. a 2. augusta bude veselo so zvieratkami na zámku s možnosťou aktívne sa zapojiť do diania. Počas niekoľkých dní hosťuje v zámockom areáli divadlo z Au, ktoré zaujme pútavými predstaveniami. 8. augusta detských návštevníkov očarí magická show kúzelníka Merlixa. Veselé divadlo s gašparkom deti poteší 10., 14., 23. a 30. augusta. Talentovaný kúzelník Helmut predvedie svoje umenie 22. augusta a bábkové divadlo sa postará o zábavu 29. augusta. Chýbať nesmú ani veselé koncerty pre deti, umelecká akadémia a množstvo ďalších lákavých aktivít.

Schloss Hof_Kinderkulturprogramm © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H._Astrid Knie

Objavné putovanie zámkom, záhradou a statkom
Každú nedeľu si deti môžu zajazdiť na poníkoch v čase od 14.00 do 16.00 hod. Kontaktná zoo na zámockom statku ponúka príležitosť nielen obdivovať zvieratká z tesnej blízkosti, ale ich aj pohladkať. Mimoriadne obľúbené sú zážitkové okruhy s napínavými úlohami, dobrodružné ihrisko a ihrisko s vodnými hrami, kde sa deti môžu dosýta vyšantiť. Detské stanovištia na zámku garantujú zábavu pre celú rodinu. Každú nedeľu a vo sviatok je pre deti pripravená zážitková detská prehliadka (v slovenskom jazyku). Táto špeciálna prehliadka je „šitá na mieru“ deťom a zaujme pestrosťou a hravou formou. 2. augusta a 6. septembra malých i veľkých bezpochyby nadchne interaktívna rodinná prehliadka (v nemeckom jazyku).

Schloss Hof Kinderkulturprogramm © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges

Imperiálna nádhera a vidiecka idyla v zámockom areáli Schloss Hof vytvárajú harmonický celok. Kým deti uchváti zábava, rodičia sa môžu vydať na cestu do čias dávno minulých a objavovať čaro marchfeldskej letnej rezidencie cisárovnej Márie Terézie, ktorá ponúka autentický pohľad do šľachtického života, obdivovať mimoriadnu výstavu venovanú princovi Rudolfovi alebo si dopriať romantickú prechádzku  v terasovitej záhrade, ktorá je majstrovským dielom zručných záhradníkov. Umelecky tvarované kvetinové záhony vytvárajúce pôsobivé živé koberce, bohatá skulpturálna výzdoba – od antických bohov až po bájne bytosti, a impozantné fontány spríjemňujú chvíle plné relaxu v zámockej záhrade. Z vyhliadkovej plošiny na siedmej záhradnej terase sa vám naskytne pohľad až na slovenské územie a tajomný labyrint je pekným miestom na veselé blúdenie v spleti uličiek lemovaných živým plotom. Zámok Schloss Hof ponúka znamenité prázdninové zážitky pre celú rodinu. Stačí len prísť a vychutnávať.

Podrobný program veľkej prázdninovej zábavy:​​​​​​​


Tip: Počas víkendov a sviatkov bude otvorená aj východná brána v smere od Devínskej Novej Vsi. Do zámku Schloss Hof môžete prísť aj po cyklomoste ponad rieku Moravu – pešo alebo pohodlne na bicykli či kolobežke.
Termín:             1.8. – 6.9. Veľká prázdninová zábava | zámok Schloss Hof je otvorený od 10:00
                          do 18:00 hod.
Miesto:             Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof
www.schlosshof.at/sk



Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]