Autor textu: Lucia Foltýnová
04.08.2020

#ErasmusDays 2020 sa budú konať napriek koronavírusu!

Iniciatíva #ErasmusDays má za cieľ propagovať možnosti programu Erasmus+ širokej verejnosti, predstaviť úspešných realizátorov projektov a poukázať na prínosy medzinárodnej spolupráce v oblasti vzdelávania.

Foto: ErasmusDays 2020

SAAIC - Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu sa aj v tomto roku stala koordinátorom medzinárodnej iniciatívy #ErasmusDays na Slovensku. Iniciatíva, ktorá sa bude v tomto roku konať po štvrtýkrát, dáva príležitosť realizátorom projektov zorganizovať v špecifické dni, 15. až 17. októbra 2020, aktivity a podujatia, na ktorých najrôznejšou formou prezentujú možnosti programu Erasmus+ a svoje skúsenosti a úspechy z medzinárodných projektov. Keďže rok 2020 je pre všetkých náročný z dôvodu vypuknutia pandémie koronavírusu, aj tohtoročné #ErasmusDays budú špeciálne, prispôsobia sa stavu v jednotlivých krajinách a zapojeným organizáciám dávajú možnosť kombinovať prezenčné aktivity s online podujatiami. Dnes je ešte viac ako inokedy dôležité šíriť pozitívne správy a pozitívne výsledky programu Erasmus+.

Zároveň je našou snahou pokračovať v úspechoch #ErasmusDays. Celosvetovo bol minulý rok pre iniciatívu prelomový, zapojilo sa do nej 53 krajín s 3995 aktivitami. Slovensku sa taktiež podarilo vyniknúť v konkurencii a obsadilo prvé miesto v počte organizovaných podujatí spomedzi sedemnástich po prvýkrát zapojených krajín.

Zopakujme tento úspech spoločne a zapíšme Slovensko na medzinárodnú mapu #ErasmusDays 2020!

Do iniciatívy sa môže zapojiť akákoľvek inštitúcia, ktorá realizovala projekt Erasmus+ a chcela by pomôcť v šírení vízie programu a podeliť sa o svoje vlastné skúsenosti. Stačí sa zaregistrovať na medzinárodnej webstránke www.erasmusdays.eu a ďalej postupovať podľa inštrukcií národnej agentúry. Presné pokyny môžete nájsť aj na slovenských webstránkach #ErasmusDays 2020, kde okrem iného nájdete inšpiráciu na aktivity, či zoznam zaregistrovaných podujatí. Aj táto iniciatíva sa prispôsobila súčasnej situácii, a preto bude možné v tomto roku realizovať nielen fyzické podujatia, ale zaregistrovať aj online aktivity, prípadne si takýmto spôsobom prichystať virtuálnu alternatívu k Vašim podujatiam, ak by sa situácia na jeseň nevyvíjala priaznivo.

pic
Foto: Gymnázium, Kukučínova 1, Poprad

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]