Autor textu: TASR
09.08.2020

Mesto Žilina opäť otvorí detské jasle na Puškinovej ulici

Mestské jasle aktuálne disponujú voľnými kapacitami.

Ilustračná snímka, FOTO TASR – František Iván

Žilina 9. augusta (TASR) – Detské jasle na Puškinovej ulici v Žiline otvorí mesto po rekonštrukcii od pondelka (10. 8.). Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka si rekonštrukcia vyžiadala od júna do augusta 2020 z rozpočtu mesta takmer 90.000 eur.
      
Doplnil, že v jasliach na žilinskom sídlisku Hliny opravili poškodenú strechu, ktorú následne zateplili. "Rekonštrukčné práce zahŕňali aj celkovú obnovu elektroinštalácie, počas ktorej pribudli moderné a úsporné svietidlá. Celý objekt v závere prác vymaľovali. Rekonštrukcia neobišla ani kuchyňu, v ktorej obmenili nerezové zariadenie za 1600 eur," uviedol Miškovčík.
      
"Teším sa, že sa nám zrekonštruované zariadenie podarí odovzdať ešte pred otvorením nového školského roka. Aj uvedené rekonštrukčné práce sú súčasťou širšieho zámeru postupne obnovovať školy a školské zariadenia v meste tak, aby poskytovali dobré a vyhovujúce zázemie pre personál, ale najmä deti. Želám im v nových priestoroch veľa pekných zážitkov," povedal žilinský primátor Peter Fiabáne.
      
V detských jasliach na Puškinovej ulici v Žiline poskytuje kvalifikovaný zdravotnícky personál komplexnú celodennú starostlivosť, výchovu a vzdelávanie na troch oddeleniach, spravidla deťom do troch rokov. "Cieľom jaslí je rozvíjať schopnosti a osobnosť dieťaťa, osvojiť návyky a prehĺbiť socializáciu. Umožňujú voľné hry detí, osobnú hygienu s otužovaním, stravovanie, oddych. Kapacita zariadenia je 42 detí. Mesto Žilina okrem uvedeného zariadenia poskytuje starostlivosť pre deti do troch rokov aj v zariadení na ulici Veľká okružná 82 v Žiline," dodal hovorca mesta.
      
Mestské jasle aktuálne disponujú voľnými kapacitami. "Rodičia, ktorí by mali záujem o umiestnenie dieťaťa do zariadenia od septembra 2020, by mali podať písomnú žiadosť. Tlačivá žiadosti sú k dispozícii v Klientskom centre Mestského úradu v Žiline a na internetovej stránke mesta Žilina. Vyplnenú žiadosť môžu záujemcovia odovzdať osobne v klientskom centre alebo zaslať poštou či e-mailom počas celého kalendárneho roka," uzavrel Miškovčík.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]