Autor textu: TASR
21.08.2020

Rezort školstva plánuje portál Učíme na diaľku nielen udržať, ale aj posilniť

Portál naďalej funguje ako platforma aktuálnych informácií či prostriedok na kladenie otázok a získavanie odpovedí. 

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR  Branislav Gröhling. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Bratislava 21. augusta (TASR) – Portál Učíme na diaľku, ktorý sa počas mimoriadnej situácie prerušenia školského vyučovania v školskom roku 2019/2020 osvedčil ako zdroj komplexných informácií na jednom mieste pre vedenie škôl, učiteľov, žiakov, študentov a rodičov, plánuje rezort školstva do budúcna nielen udržať, ale aj posilniť. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
      
"Všetkým používateľom pomohol zorientovať sa v informáciách, odporúčaniach a usmerneniach, ako aj nájsť riešenia mimoriadnych situácií, ktoré sa vyskytli v krízovom období," uviedol rezort školstva. Portál naďalej funguje ako platforma aktuálnych informácií či prostriedok na kladenie otázok a získavanie odpovedí. "Do budúcna preto plánujeme tento portál nielen udržať, ale aj posilniť, aby slúžil manažmentu škôl, učiteľom, žiakom a rodičom, či už ako nástroj podpory po návrate do škôl po predĺženom období prerušeného vyučovania alebo v prípade druhej vlny šírenia ochorenia COVID-19," dodalo ministerstvo školstva.
      
Portál vznikol v spolupráci viacerých mimovládnych organizácií, expertov, rezortu školstva a Štátneho pedagogického ústavu ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase pandémie nového koronavírusu. Slúžiť mal aj ako pomoc pri domácom vzdelávaní nielen pre učiteľov, ale aj pre žiakov a rodičov.


Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]