Autor textu: Ľuboš Lukáč
04.09.2020

Klub nadaných detí Prešov už prijíma žiakov

S príchodom nového školského roka majú rodičia v Prešove možnosť prihlásiť svoje deti do mimoškolského projektu vzdelávania nadaných žiakov – Klubu nadaných detí.

Foto: Nadanedieta.sk

Prešov 04.09.2020 (Skolske.sk)

Jedinečný projekt mimoškolského vzdelávania nadaných a talentovaných detí zaznamenáva každoročne obrovský záujem zo strany žiakov základných škôl, rodičov, odbornej i laickej verejnosti. Náplňou zaujímavých stretnutí je zábavná a herná činnosť, rozvoj intelektových predpokladov u detí, rozvoj čitateľskej a finančnej gramotnosti, rozvoj motorických schopností, komunikácie, bádanie a experimentovanie.

O členstvo v Klube nadaných detí v Prešove je každoročne obrovský záujem, preto odporúčame rodičom zaregistrovať deti na stránke nadanedieta.sk čo najskôr. Registrácia ja spustená od 1. septembra 2020 a je určená pre päťdesiat nadaných detí (registračný formulár je potrebné vytlačiť a podpísaný rodičom dieťaťa odovzdať organizátorom). Informácie o prvom stretnutí členov klubu organizátori oznámia rodičom zaregistrovaných detí v priebehu septembra, a to na základe rozhodnutia a usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vzhľadom k situácii v školských zariadeniach a organizovaní mimoškolských aktivít.

Členmi Klubu nadaných detí sa môžu stať žiaci 1. a 2. stupňa základných škôl.

pic
Foto: Nadanedieta.sk

Stretnutia nadaných detí prebiehajú 1x do týždňa (je to piatok od 14.00 do 15.00 hod.) v prenajatých priestoroch Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove. Na základe bohatých skúseností so vzdelávaním a výchovou nadaných detí je pre členov Klubu nadaných detí pripravený program, ktorý zabezpečí rozmanitosť detských záujmov. Cieľom stretnutí nadaných detí je podchytiť skupinu nadaných už v rannom veku a poskytnúť im nadštandardný rozvoj a rozširovanie obzorov. Medzi obľúbené aktivity patrí: riešenie aktuálnych problémov spoločnosti, logické a spoločenské hry, rozvoj intelektových schopností, rozvoj čitateľských zručností, finančná gramotnosť, podpora výtvarných a ďalších umeleckých smerov. Nechýbajú rôzne stretnutia so zaujímavými osobnosťami, prednášky, exkurzie, víkendové výlety, sústredenia. Tohtoročné stretnutia obohatí (aj) online mimoškolské vzdelávanie.

Projekt mimoškolského vzdelávania nadaných detí organizačne vedú učitelia a špeciálni pedagógovia, ktorí sa zaoberajú výchovou a vzdelávaniu nadaných detí : Juliána Sedláková, Ingrid Storinská a Ľuboš Lukáč. Okrem bohatého pedagogického vzdelania a skúseností majú všetci „za sebou“ odborné vzdelávanie zamerané na intelektovo nadaných žiakov Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie v Bratislave.

Klub nadaných detí Prešov je prvým klubom na Slovensku, ktorý združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, deti s bystrou úvahou a detí hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi. Organizátorom projektu vzdelávania nadaných detí je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove.
Projekt patrí medzi aktivity celoslovenskej iniciatívy Rozumieme nadaným.

pic
Foto: Nadanedieta.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]