Autor textu: TASR
07.09.2020

Na Košickej akadémii softvérového vývoja sa začali učiť prví študenti

Projekt má za cieľ čo najlepšiu prípravu na budúce zamestnanie v IT firmách.

IIustračná snímka, FOTO TASR – Štefan Puškáš

Košice 7. septembra (TASR) - Školský rok v prvom roku svojej existencie začala minulý týždeň Košická akadémia softvérového vývoja. V trojročnom pomaturitnom štúdiu zasadlo do lavíc prvých 23 študentov. Projekt má za cieľ čo najlepšiu prípravu na budúce zamestnanie v IT firmách.

Akadémiu založilo združenie Košice IT Valley v spolupráci so Súkromnou strednou odbornou školou Dneperská v Košiciach a firmami Deutsche Telekom IT Solutions, Fpt, Global Logic a Visma Labs. Je reakciou na akútny nedostatok IT odborníkov na východnom Slovensku a košický IT klaster sa aj takto snaží docieliť, aby šikovní absolventi stredných škôl neodchádzali do zahraničia. Rozdelenie štúdia a praxe je v pomere 60:40, informovala za Košice IT Valley projektová manažérka Miriama Hučková.

Študenti prvého ročníka sa zamerajú na objektovo orientované programovanie a možnosť rozvíjať budú mať aj komunikáciu v anglickom jazyku či aspekty tímovej práce, čo sú dôležité predpoklady na uplatnenie sa v praxi ako tester alebo programátor – vývojár. Vzdelávanie bude interaktívne a uskutočňovať sa bude v učebniach, kde má každý študent k dispozícii počítač. Praktická časť sa realizuje v zapojených IT firmách, študenti tak získajú informácie, ktoré im umožnia rozhodnúť sa, kde by chceli v budúcnosti pracovať. 

"Vďaka spolupráci štyroch firiem majú študenti už počas štúdia možnosť pracovať na reálnych projektoch svetových firiem a štúdium na košickej akadémii sa tak stáva veľmi dobrým štartovacím bodom pre kariéru," uviedol predseda Správnej rady Košice IT Valley Juraj Girman.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]