Autor textu: TASR
08.09.2020

Rezort školstva spustil formulár na komunikáciu s riaditeľmi škôl

Školy postupujú pri zvládaní druhej vlny nového koronavírusu v novom školskom roku na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva.

Na archívnej snímke minster školstva, vedy výskumu a športu minister SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 8. septembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu spustilo v utorok novú platformu COVID - školský semafor na získavanie informácií od riaditeľov škôl a školských zariadení o vývoji epidemiologickej situácie. Informácie pomôžu rezortným odborníkom reagovať na potreby škôl a aktualizovať protiepidemické opatrenia a odporúčania. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.

Školy postupujú pri zvládaní druhej vlny nového koronavírusu v novom školskom roku na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR a jeho regionálnych pobočiek a tiež odporúčaní protiepidemických manuálov ministerstva školstva. Medzi nástroje, ktoré majú pomôcť krajine lepšie zvládnuť boj proti šíreniu ochorenia COVID-19, rezort zaradil aj priamu informačnú linku medzi školami a ministerstvom školstva COVID - školský semafor.

"Vytvorili sme samostatný portál, kde môžu riaditelia nahlasovať, v akom štádiu sa momentálne nachádzajú, aby sme mali každý deň aktuálne informácie a aby boli informovaní aj riaditelia," uviedol minister školstva Branislav Gröhling (SaS) na pracovnom výjazde na školách v Prievidzi. Formulár je zverejnený na webstránke covid2021.iedu.sk.

Rezort školstva uviedol, že informačný portál je určený pre riaditeľov materských, základných i stredných škôl. Má podobu formulára, ktorý obsahuje otázky na rôzne možnosti vývoja epidemiologickej situácie na škole. Vedenie školy bude touto cestou informovať rezortných odborníkov o udelení "riaditeľského voľna" triede alebo celej škole z dôvodu podozrenia na ochorenie COVID-19, uzavretí triedy alebo školy na základe rozhodnutia regionálneho ÚVZ, návrate jednej alebo viacerých tried späť do školy a začiatku i konci domácej izolácie zamestnancov z dôvodu podozrenia, respektíve ochorenia na COVID-19.

Školy zasielajú len aktuálne údaje k príslušnému dňu, v ktorom nastala nejaká zmena. "Bezprostredné a rýchle údaje umožnia rezortu školstva okrem iného promptne reagovať na situáciu na školách a primerane aktualizovať zavedené bezpečnostné opatrenia a odporúčania," uzavrelo ministerstvo školstva.





Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]