Autor textu: TASR
09.09.2020

Výročie otvorenia materskej školy v Kežmarku sprevádzala rozsiahla rekonštrukcia

Škôlka si do svojej kroniky po 50 rokoch od svojho založenia môže pripísať dátum rozsiahlej rekonštrukcie.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Kežmarok 9. septembra (TASR) - Mesto Kežmarok vďaka úspešnému projektu zabezpečilo obnovu Materskej školy (MŠ) na Cintorínskej ulici. TASR o tom informoval referent oddelenia komunikácie a propagácie tamojšieho mestského úradu Ondrej Miškovič s tým, že škola si do svojej kroniky po 50 rokoch od svojho založenia môže pripísať dátum rozsiahlej rekonštrukcie.
      
Samospráva podala na opravy školských zariadení viaceré projekty, ktoré boli úspešné. Miškovič priblížil, že v auguste vedenie mesta otváralo zrekonštruovanú MŠ na Možiarskej ulici a 8. septembra nové priestory čakali na ďalších najmenších Kežmarčanov.
      
Ako ďalej ozrejmil, obnova MŠ na Cintorínskej ulici si vyžadovala dlhšiu projektovú prípravu a viac ako ročnú realizáciu. Celkovo bolo investovaných do zveľadenia interiéru a exteriéru budovy 380.000 eur. Budova prešla komplexnou rekonštrukciou. „Začalo sa to zateplením fasády, vytvorením stropnej konštrukcie podkrovia, stropnej konštrukcie suterénu, pokračovalo dokončením výmeny výplňových konštrukcií okenných otvorov a vstupných dvier, modernizáciou vykurovacej sústavy, modernizáciou prípravy teplej vody, výmenou svietidiel, osadením rekuperačných jednotiek na výmenu vzduchu a vybudovaním bezbariérového prístupu,“ zhrnula práce riaditeľka MŠ na Cintorínskej Slávka Jezerčáková.
      
„Je to splnenie záväzku občanom mesta, že po základných školách obnovíme materské školy,“ povedal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák s tým, že teraz sa zamerajú v oblasti vzdelávania na vybavenie nových odborných učební v základných školách. V pláne investícií sa podľa neho na odborné učebne troch základných škôl v meste nachádza viac ako 450.000 eur.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]