Autor textu: TASR
09.09.2020

Prezentácie stredných škôl v Bratislavskom kraji sa neuskutočnia

Na uľahčenie výberu školy majú ale deviataci k dispozícii interaktívny on-line kvíz.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Pavol Zachar

Bratislava 9. septembra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ruší pre aktuálnu epidemiologickú situáciu v súvislosti s novým koronavírusom tradičné podujatia pre deviatakov a ich rodičov, ktoré umožňujú spoznať stredné školy v regióne na jednom mieste. Týka sa to podujatia Župné školy v Avione v Bratislave, ale aj obdobných podujatí v Pezinku, Senci a Malackách, ktoré sa mali konať v októbri.

"Reagujeme na aktuálny vývoj v súvislosti so šírením nového koronavírusu. Tým, že sa podujatia konajú v interiéri, nemôžeme riskovať. Mrzí nás to, pretože je to obľúbené podujatie. Ochrana ľudí a zdravia je však prvoradá, nehazardujme zbytočne a nepodceňujme riziko," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Hoci sa podujatia neuskutočnia, všetky dôležité informácie, ktoré môžu uľahčiť výber budúceho povolania či smerovania vzdelávania, nájdu žiaci, rodičia či výchovní poradcovia na webovej stránke www.strednapremna.sk. K dispozícii sú informácie o 54 stredných školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či o úspechoch škôl a ich žiakov. Na lepšiu orientáciu v ponuke stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja slúži aj brožúra Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!. Tá je rovnako zverejnená na webovej stránke a dá sa bezplatne objednať.

Na uľahčenie výberu školy je k dispozícii taktiež interaktívny on-line kvíz. Žiakom základných škôl pomôže zistiť viac nielen o sebe, svojich záľubách a schopnostiach, ale najmä to, čo by mohli študovať. Kvíz pozostáva zo 16 otázok s predvolenými odpoveďami. Ich výsledkom je odporúčanie vhodnej strednej školy alebo študijného odboru. Kvíz je k dispozícii na webovej stránke www.strednapremna.sk.

"Verím, že i keď je tento rok situácia komplikovaná a nemôžeme sa spolu na týchto podujatiach osobne stretnúť, tak si vyberiete správne a nasmerujete svoje kroky do budúcnosti najlepším smerom," odkázal žiakom Droba.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]