Autor textu: TASR
13.09.2020

Banskobystrický kraj ocenil 52 pedagógov, ktorí odchádzajú do dôchodku

Povolanie pedagóga je podľa podpredsedu kraja jedno z najviac nedocenených.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Banská Bystrica 13. septembra (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v týchto dňoch ocenil prácu 52 pedagogických zamestnancov a zamestnankýň stredných škôl, gymnázií, majstrov odborných výcvikov i vychovávateľov v školských internátoch. Slávnostné stretnutia pri príležitosti ich odchodu do dôchodku sa konali v Banskej Bystrici a Lučenci. TASR o tom v piatok informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK s tým, že oceňovanie sa konalo po druhý raz.
      
"Progres a blahobyt celého národa nikdy neboli tvorené iba z práce niekoľkých historických dejateľov. Práve naopak - tí, ktorí svojou každodennou odovzdanou prácou po troške ovplyvňujú svoje okolie, stoja za tým, že sa naša spoločnosť vyvíja a rastie," uviedol podpredseda BBSK Ondrej Lunter s tým, že povolanie pedagóga je jedno z najviac nedocenených.
      
Podpredseda BBSK ocenených vyzval, aby ich oficiálny koniec profesijného života neodradil od snahy pričiniť sa o usmerňovanie budúcnosti našej spoločnosti.
      
"Bol by som nerád, ak by ste nadobudli pocit, že vaše skúsenosti a názory nie sú viac potrebné, že o ne nie je záujem. Pretože to tak nie je. Vy ste tí, ktorí nás dokážu varovať pred chybami a skratkovitými riešeniami prinášajúcimi krátkodobé blaho, no dlhodobú strasť," reagoval Lunter.
      
Podľa neho mnohé školy BBSK sa pravidelne objavujú v popredí rebríčku stredných škôl.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]