Autor textu: TASR
25.09.2020

Kasardovu Krajinu krásnych ľudí uviedla do života Radičová

Napínavý spoločenský román prináša príbeh romantickej lásky, ktorý sa postupne sa mení na nočnú moru.

Iveta Radičová, foto z archívu. FOTO TASR - Jakub Kotian

Bratislava 25. septembra (TASR) - Krajina krásnych ľudí je názov knižnej novinky publicistu Martina Kasardu, ktorého si čitatelia môžu pamätať vďaka kontroverznej poviedke Posledná večera. Nový román "o vzťahu dvoch krásnych ľudí, ktorí žijú v desivej dobe, keď krása a zdravie patria medzi najvyššie hodnoty", uviedli do života vo štvrtok (24. 9.) v Bratislave. TASR o tom informovala Lucia Čarná, PR manažérka vydavateľstva Ikar.

Napínavý spoločenský román prináša príbeh romantickej lásky Benjamina a Márie, ktorý sa zrodil nad smrteľnou posteľou starého otca a postupne sa mení na nočnú moru. Krása sa stáva meradlom úspechu. Hovorí o tom, čo by sa stalo, keby sa moci ujala skupina, ktorá krásu a zdravie vyhlási za najdôležitejšie hodnoty. A kto sa nebude chcieť prispôsobiť, pôjde z kola von.

"Knihu trblietavými hviezdičkami predstavujúcimi krásu ozdobila pani profesorka Iveta Radičová," dodala Čarná k prezentácii publikácie spojenej s krátkou diskusiou, ktorú z kníhkupectva na Poštovej ulici prenášali aj on-line prostredníctvom instagramového účtu. "Vďaka tomu sa mohlo na besede zúčastniť viacero divákov," uzavrela.

Martin Kasarda (1968) vstúpil do povedomia slovenskej literárnej obce ako autor kontroverznej poviedky Posledná večera v roku 1991. Odvtedy vydal tri poviedkové knihy, romány O rozmnožovaní a iných ťažkostiach a Budúcnosť na predaj aj niekoľko odborných kníh o mediálnej komunikácii. Je dlhoročným kultúrnym publicistom, šéfredaktorom Magazínu o knihách a Kultúrneho života a pôsobí ako vedúci Ústavu mediálnej tvorby na Fakulte masmédií Paneurópskej vysokej školy.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]