Autor textu: TASR
29.09.2020

Na SOŠ polytechnickej v Ružomberku pribudne moderné laboratórium pre študentov

Žiakom môžeme takýmto spôsobom ponúknuť moderný spôsob vzdelávania, informuje riaditeľka školy. 

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Henrich Mišovič

Ružomberok 29. septembra (TASR) – Stredná odborná škola (SOŠ) polytechnická v Ružomberku bude mať nové moderné laboratórium pre študentov odboru chemik-operátor. Ide o odbor zaradený do systému duálneho vzdelávania, ktorého cieľom je zvýšiť uplatniteľnosť žiakov na trhu práce. Škola ho otvorila minulý rok v spolupráci s ružomberským papierensko-celulózovým podnikom Mondi SCP. TASR o tom informovala komunikačná manažérka spoločnosti Martina Piláriková.
      
Na základe získaných skúseností v laboratóriu počas prvých dvoch rokov budú žiaci počas tretieho a štvrtého ročníka môcť chodiť na prax priamo do závodu. "Žiakom môžeme takýmto spôsobom ponúknuť moderný spôsob vzdelávania, kde si môžu chémiu vyskúšať v praxi priamo v areáli školy," priblížila poverená riaditeľka školy Anna Kyseľová.
      
Odbor chemik-operátor je ostatným spoločným projektom školy a ružomberských papierní. "Naša intenzívna spolupráca funguje už niekoľko rokov. Praxujú u nás žiaci z viacerých odborov. Počas praktickej výučby majú možnosť vidieť a pracovať na najmodernejšej technológii a získavať zručnosti od našich skúsených zamestnancov. Zažijú bežný pracovný život vo fabrike, keď je potrebné riešiť reálne situácie, čo je bezpochyby najlepší spôsob vzdelávania sa," zhodnotila riaditeľka ľudských zdrojov v Mondi SCP Ivana Keyzlarová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]