Autor textu: Bc, Zuzana Palatinusová
12.10.2020

Spoznávajme prírodu s Daphne

V Materskej škole Hollého 3 v Hlohovci sa deti zúčastnili projektu Spoznávajme prírodu s Daphne. 

Foto: Klostermannová

Realizoval sa v spolupráci s Občianskym združením Hlohovská Studnička a Nadačným fondom Bekaert pomáha v Nadácii Pontis. Lektorky s pani učiteľkami približovali deťom v priebehu dvoch mesiacov čaro prírody pomocou environmentálnych aktivít, pričom malí prírodovedci nadobúdali nové poznatky a skúsenosti zážitkovým učením a zároveň si rozvíjali tvorivosť a zmyslové vnímanie.

pic
Foto: Klostermannová

Prostredníctvom rôznych programov Daphne sa deťom poskytli vedomosti, hodnoty a schopnosti potrebné pre ochranu životného prostredia, o dôležitosti pre život a hlavne pre prežitie človeka tejto i budúcej generácie.
​​​​​​​
Aktivity prebiehali vo vnútornom i vonkajšom prostredí, kde deti hravou a experimentálno formou  získali nové vedomosti napr. o živočíchoch žijúcich vo vode v areáli Zámockej záhrady v Hlohovci, o žabe Kvačke, ktorá žije v mokradi a jej kamarátoch. Deti nazreli do tajomného sveta lúčneho hmyzu, skamarátili sa so zvieratkami zo statku, spoločne spoznali plody našich záhrad, odkryli niektoré lesné tajomstvá, dozvedeli sa čo robiť so znečisteným prostredím. Pri papierovom čarovaní sa zoznámili s výrobou papiera zo starých novín, podľa vône a chuti sa naučili rozoznať rôzne bylinky aj z našej záhradky a mnohé iné.

pic
Foto: Kováčová

Sme presvedčení, že vďaka projektu sme prispeli k zodpovednému správaniu  detí k životnému prostrediu a položili sme tak základy generácie ľudí, ktorá si prírodu váži a hlavne neničí ju.

pic
Foto: Klostermannová
pic
Foto: Palatinusová
pic
Foto: Kováčová
pic
Foto: Klostermannová

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]