Autor textu: TASR
26.10.2020

K výučbe o zdravej výžive pomôžu aj zdigitalizované učebné materiály

Školy môžu učebné materiály využiť aj pri online výučbe. 

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Marko Erd

Bratislava 26. októbra (TASR) - Projekt a voliteľný predmet o zdravej výžive detí s názvom Viem, čo zjem, ponúka učebné materiály v digitalizovanej podobe. Žiaci druhého stupňa základných škôl prešli od pondelka na dištančnú výučbu, dôvodom sú opatrenia na zabránenie šíreniu nového koronavírusu.

Projekt Viem, čo zjem sa v aktuálnom školskom roku realizuje na základných školách piaty rok. Novinkou tohto ročníka je voliteľný predmet, ktorý si môžu školy zaradiť do vyučovania piatych ročníkov. "Stravovacie návyky sú v rodinách rôzne, no napriek tomu má výchova na úrovni školy svoj opodstatnený význam. Ak sú informácie o stravovaní podané zaujímavým a interaktívnym spôsobom, tak, ako sa o to snažíme aj v rámci foriem a metód Viem, čo zjem, tak môžu žiakov motivovať k pozitívnej zmene," uviedol Róbert Ochaba z odboru podpory zdravia a výchovy k zdraviu Úradu verejného zdravotníctva SR.

Školy môžu učebné materiály využiť aj pri online výučbe. Pre školy sú dostupné zdarma v elektronickej podobe. Učiteľ má k dispozícii metodický list k obsahu hodiny, názorné prezentácie s úlohami, pracovné listy pre žiakov a šesť interaktívnych aplikácií v digitalizovanej podobe, ktoré obsahujú aj náučné videá. Žiaci sa vďaka nim oboznámia s témami zdravej a vyváženej stravy, pitného režimu, zorientujú sa v zložení potravín, správnom spôsobe ich konzumácie či skladovania, ale aj spoznajú riziká, ktoré so sebou prináša nesprávna výživa. 

Voliteľný predmet je určený pre 5. ročníky základných škôl. Vzdelávací štandard a metodické materiály k predmetu boli vytvorené v súčinnosti so Štátnym pedagogickým ústavom v rozsahu 32 vyučovacích hodín na celý školský rok. 




Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]