Autor textu: TASR
26.11.2020

Prezenčné vyučovanie realizujú v 14 stredných školách Prešovského kraja

V prezenčnej výučbe rôzneho druhu a rôznych odborov v škole, respektíve praktickom vyučovaní krajská samospráva eviduje spolu 659 žiakov.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP

Prešov 26. novembra (TASR) – V stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) prešlo na prezenčnú formu vzdelávania doteraz takmer 660 žiakov zo štrnástich škôl. Ako TASR informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia sa na základe rozhodnutia rezortu školstva od 16. novembra môžu prezenčne vzdelávať v malých skupinách aj v základných a stredných školách.
      
V prípade krajských stredných škôl prešli podľa jej slov na túto formu vzdelávania nielen žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia, ale aj zo špecifických typoch škôl s odbormi vyžadujúcimi si špecifickú techniku, ako sú softvéry, vybavenie a pomôcky.
      
"Rovnako prezenčnú výučbu realizujú aj špecifické odbory škôl umeleckého zamerania, ako je napríklad konzervátorstvo a reštaurátorstvo, kde je prax nenahraditeľná," doplnila Jeleňová.
     
V prezenčnej výučbe rôzneho druhu a rôznych odborov v škole, respektíve praktickom vyučovaní krajská samospráva eviduje spolu 659 žiakov zo štrnástich stredných škôl. "Sú to necelé tri percentá všetkých žiakov na krajských školách. Prezenčne sa vzdelávajú jeden, dva či tri razy do týždňa," povedala Jeleňová.
      
V Prešovskom okrese je aktuálne realizovaná prezenčná výučba v Škole umeleckého priemyslu (ŠUP) v Prešove, Strednej odbornej škole (SOŠ) služieb v Prešove a SOŠ lesnícka Prešov. V Sabinovskom okrese v SOŠ podnikania a služieb Lipany, v Kežmarskom okrese v ŠUP Kežmarok, v okrese Poprad v SOŠ remesiel a služieb v Poprade, ako aj v SOŠ polytechnickej J. A. Baťu vo Svite. V okrese Levoča v SOŠ Majstra Pavla v Levoči a Spojenej škole v Bijacovciach.
      
"Aktuálne sa prezenčne vzdeláva aj v Strednej priemyselnej škole (SPŠ) technickej v Bardejove, SOŠ technickej v Humennom, SOŠ polytechnickej A. Warhola v Medzilaborciach a dvoch školách v meste Svidník – ŠUP a SOŠ polytechnickej a služieb," dodala Jeleňová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]