Autor textu: TASR
30.11.2020

Organizácia Človek v ohrození zostavila príručku globálneho vzdelávania v predmete geografia

Témy v príručke sú rôznorodé, spája ich snaha reagovať na nedostatočnú podporu učiteľov vo vzdelávaní.

Foto: Lenka Kačmárová

Bratislava 30. novembra (TASR) – Nezisková organizácia Človek v ohrození zostavila novú príručku globálneho vzdelávania v predmete geografia. Pre učiteľov z celého Slovenska je k dispozícii 600 výtlačkov. TASR o tom informovala koordinátorka komunikácie a komunikačných kampaní neziskovej organizácie Človek v ohrození Lenka Kačmárová.      

Témy v príručke sú rôznorodé, spája ich snaha reagovať na nedostatočnú podporu učiteľov vo vzdelávaní. Sú priamo prepojené s učivom geografie, vďaka čomu ich môžu učitelia začleniť do svojich hodín. "Učitelia nám často hovoria, že pri aktivitách v príručke ich najviac prekvapujú reakcie ich žiakov. Často prichádzajú s kreatívnymi riešeniami zložitých otázok. Na hodinách veľmi oceňujú, ak sa o ich názory niekto zaujíma, dá im priestor sa zamyslieť a spolupracovať. Vytvárajú sa tak lepšie vzťahy medzi nimi, ale aj s ich vyučujúcimi," uviedla metodička globálneho vzdelávania Lenka Putalová.  
      
Globálne vzdelávanie navracia do vzdelávania hodnoty a umožňuje vidieť prepojenia medzi udalosťami vo svete a v bezprostrednom okolí. Podľa Kačmárovej prepája teóriu s praxou a deti vťahuje priamo do navrhovania reálnych riešení.
      
Príručka Globálne vzdelávanie v predmete geografia vznikla v rámci projektu Učíme (sa) v globálnych súvislostiach 2. Finančne ju podporili Slovak Aid a Európska únia.  

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]