Autor textu: TASR
03.12.2020

Cenu Dionýza Ilkoviča získal chemikár Marcel Tkáč

Ocenenie za online vzdelávanie dostal učiteľ Jozef Zvolenský z obce Skýcov.

Na archívnej snímke z 13. januára 1977 Dionýz Ilkovič. ARCHÍV TASR FOTO Magda Borodáčová

Bratislava 3. decembra (TASR) - Víťazom štvrtého ročníka Ceny Dionýza Ilkoviča za rok 2020 sa stal chemikár Marcel Tkáč. Porota sa tentoraz rozhodla udeliť aj špeciálnu cenu za online vzdelávanie. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa tento rok realizovalo online formou.
      
Odborná porota pod vedením Martina Plescha zo Slovenskej akadémie vied vybrala troch finalistov – informatičku Máriu Spišákovú z Gymnázia Pavla Horova v Michalovciach, chemikára Marcela Tkáča z Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša v Prešove a matematikára a informatikára Antona Belana zo Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázia v Bratislave. Celkovým víťazom za rok 2020 sa stal zanietený chemikár Marcel Tkáč, ktorý dnes na svojej škole pôsobí ako riaditeľ.
      
Ocenenie za online vzdelávanie dostal učiteľ Jozef Zvolenský z obce Skýcov, neďaleko Zlatých Moraviec. Ten počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu spustil svoj kanál na YouTube, kde cez videá vysvetľoval matematiku. Tieto videá využívali nielen jeho študenti, ale aj kolegovia.
      
"Sme veľmi radi, že aj napriek nepriaznivej situácii sme mohli takýchto skvelých učiteľov verejne oceniť. Myslím, že v poslednej dobe si mnoho ľudí uvedomilo, akí dôležití sú kvalitní učitelia pre rozvoj ich ratolestí a že učiť, to nie je len tak. Pokračujeme v tradícii aj napriek ťažkým časom, lebo tak je to správne," komentoval predseda správnej rady Nadácie Dionýza Ilkoviča Marián Marek.
      
Nadácia oznámila založenie transparentného účtu na pomoc učiteľom a študentom, ktorí potrebujú dofinancovať svoje projekty v rámci mimoškolskej činnosti v oblasti prírodných vied.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]