Autor textu: TASR
10.12.2020

Rezort školstva vytvára projekt na zriadenie škôlok v priestoroch VŠ

Vytvorením materských škôl chce rezort školstva pomôcť zosúladeniu rodinného a pracovného života na vysokých školách.

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. FOTO TASR - Martin Baumann

Bratislava 10. decembra (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vytvára projekt na zriadenie materských škôl v priestoroch vysokých škôl. Tie by mali slúžiť prioritne pre deti zamestnancov a študentov. TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.

„Veľmi ma teší, že aj takýmto spôsobom pomôžeme zvýšiť kapacity v materských školách. Je to aj prvý krok k vytváraniu vysokoškolských komunít s komplexnými službami, ktoré umožnia mladým rodinám pracovať či zvyšovať si vzdelanie,“ uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS). Ministerstvo by malo ešte tento rok vyčleniť na projekt podpory vzniku materských škôl jeden milión eur, ktoré poskytne vysokým školám.

Vytvorením materských škôl chce rezort školstva pomôcť zosúladeniu rodinného a pracovného života na vysokých školách. Tento krok je podľa ministra súčasťou plánu skvalitňovania vysokoškolského prostredia.

MŠVVaŠ plánuje cielene podporiť vysoké školy s kvalitnou výskumnou činnosťou zavedením výkonnostných zmlúv. Tie majú byť naviazané na splnenie konkrétnych kritérií kvality.

Mal by sa zmeniť aj systém obsadzovania miest docentov a profesorov. „Po novom nebudú tieto miesta naviazané na získanie titulu, ale na výkon a výsledky zamestnanca, ako je to aj v zahraničí,“ spresnilo ministerstvo.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]