Autor textu: TASR
21.12.2020

TASR štartuje ďalší zo série projektov Nebuď otrok drog

Súčasťou projektu je aj zapojenie základných a stredných škôl do jeho aktivít.

Ilustračná snímka, FOTO TASR/AP.

Bratislava 21. decembra (TASR) – Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) štartuje šiestu sériu projektu Nebuď otrok drog. Jeho cieľom je upozorniť školskú mládež na nebezpečenstvo závislostí a nepriaznivý vplyv návykových látok na život človeka. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR, v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2020. Jeho súčasťou je aj seriál televíznych relácií, ktorých hosťami budú populárne osobnosti z oblasti umenia, športu a médií.

„Seriál sme nazvali Opýtaj sa hviezdy. Hosťami moderátora Juraja Šimka v štúdiu TASR.TV budú napríklad atlét - olympijský víťaz a majster sveta Matej Tóth, influencer Fero Joke, televízny moderátor Viktor Vincze a ďalší. Naším cieľom je ukázať mladým ľuďom, že úspešná kariéra i zvládanie náročných pracovných povinností sa dá dosiahnuť bez akejkoľvek nedovolenej podpory,“ uviedol projektový manažér TASR Ján Lašák.

Špecifickým prvkom niektorých relácií je skutočnosť, že zopár otázok respondentovi položili prostredníctvom 'selfieankety' aj samotní školáci. Pýtali sa žiaci základných či stredných škôl, ktoré hostia v štúdiu kedysi navštevovali a pre mnohých svojich mladších spolužiakov sú dnes vzormi. Na nebezpečenstvo závislostí upozorní v televíznom štúdiu aj riaditeľ Centra pre liečbu drogových závislostí Ľubomír Okruhlica, ktorý je zároveň odborným garantom tohto projektu.

Súčasťou projektu je aj zapojenie základných a stredných škôl do jeho aktivít. Umiestnením relácie na svojom školskom webe sa škola môže zapojiť do žrebovania o poukážky na nákup elektroniky. Samotné relácie budú postupne zverejňované na stránkach nebudotrokdrog.skteraz.sk a skolske.sk.

Nebuď otrok drog je projekt TASR, ktorý verejnoprávna agentúra realizuje od roku 2013 vždy v inej podobe. V priebehu tohto obdobia sa do jeho aktivít zapojili tisíce žiakov základných a stredných škôl zo Slovenska prostredníctvom vedomostných kvízov, tvorbou digitálnych nosičov, literárnych a výtvarných súťaží.

​​​​​​​

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]