Autor textu: Mária Tarišková
22.12.2020

V každej ťažkej situácii sa nachádzajú aj príležitosti

December síce prináša sviatočné chvíle s najbližšími, ale aj dni, počas ktorých prakticky nevidíme slnko. 

Foto: GaudiLab / Shutterstock.com

Bratislava 22.12.2020 (Skolske.sk/OTS)

Niekedy si hovoríme, že fungujeme nonstop, pretože ráno odchádzame do práce za tmy, a vraciame sa domov už tiež v čase, keď naplno svietia pouličné lampy. A keď sa k tomu pridá koronakríza, tak si skutočne pripadáme ako neustále zavretí doma a bez dostatku svetla. Každá ťažká situácia však ponúka aj príležitosti. Preto by sme ani v tejto ťažkej dobe nemali myslieť len negatívne, ale snažiť sa hľadať možnosti, ako si tento čas spríjemniť.

Kedy investovať do seba, ak nie teraz?
Ak pracujete na home-office, tak zrejme máte aj viac času než obvykle, pretože odpadla dochádzka do práce. A cez víkendy zase nie je kam chodiť, keď je všetko zatvorené a vonku je škaredo. Práve teraz je ideálny čas na to, aby ste sa dali napríklad na online vzdelávacie kurzy, ktorými investujete sami do seba. Práve na investovanie do samých seba, žiaľ, často zabúdame, pretože sme v neustálom kolobehu práca – domov – rodina – koníčky. Lenže teraz napríklad klasická práca z kancelárie či mnohé koníčky odpadli.

A máme tu dlhé decembrové večery, ktoré sa dajú využiť efektívnejšie, než sledovaním televízie. Napríklad teda aj spomínanými vzdelávacími kurzami. Existuje priehrštie rôznych kurzov, ktoré môžete takýmto spôsobom absolvovať. Obľúbeným kurzom je Digitálna garáž od Google, na ktorej získate cenné základy digitálneho marketingu na Google i na internete všeobecne. Ďalej sú tu kurzy na nástroje Google ako Analytics (vyhodnotenie návštevnosti webstránok) či Google Ads (ako inzerovať na internete). Obľúbené sú kurzy zamerané na programovanie, manažovanie sociálnych médií a taktiež na zlepšenie znalostí v programoch, ako Word či Excel.

Rozšírte svoje obzory
Spomínate si na jarný lockdown? Veľa ľudí teraz ľutuje, že tento čas, keď sa na chvíľu svet zastavil, nevyužilo efektívnejšie. Aj teraz prichádza priestor na to, aby ste sami na sebe pracovali a rozvíjali sa. A to napríklad aj čítaním kníh, ktoré vám skutočne niečo dajú. Cenný zdroj inšpirácie poskytujú najlepšie knihy o peniazoch a podnikaní od renomovaných autorov ako Robert T. Kiyosaki (Bohatý otec, chudobný otec) či Timothy Ferris (Štvorhodinový pracovný týždeň). Vo výbere týchto publikácií nájdeme aj knihy zamerané na časový manažment alebo na to, aby ste sa nikdy nevzdali, o čom napríklad píše vo svojej knihe Support Michal Truban, zakladateľ spoločnosti Websupport.

Cesta, ako si nájsť lepšiu prácu
Možno aj vďaka tomu, že budete teraz investovať sami do seba, zvýšite svoje šance na trhu práce. Firmy sa pri pracovných pohovoroch pýtajú nielen na prax a vzdelanie, ale aj na dodatočné vzdelávacie kurzy, o ktorých sme vyššie hovorili. A vďaka motivačnej literatúre si možno osvojíte spôsoby, ako lepšie zvládať krízové situácie, a ako byť v živote šťastnejší a úspešnejší.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]