Autor textu: TASR
08.02.2021

Nitrianska komunitná nadácia ponúka granty z programu Tu sme doma aj v čase pandémie

Poskytnuté granty môžu byť použité napríklad na hygienické pomôcky, zdravotné a ochranné prostriedky, či technické zariadenia potrebné na boj s pandémiou.

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP

Nitra 8. februára (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí organizácie a občianske iniciatívy, ktoré poskytujú pomoc v meste Hurbanovo. V rámci grantového programu s názvom Tu sme doma aj v čase pandémie môžu získať na jeden projekt dotáciu v maximálnej hodnote 1800 eur.
      
O podporu sa môžu uchádzať aktivity zamerané na vzdelávanie detí z marginalizovaných komunít, ktoré v čase pandémie pomôžu pri upevnení školských vedomostí a hygienických návykov. Pomoc môžu získať aj projekty zamerané na poskytovanie služieb a zdravotnej pomoci seniorom a na zabránenie ďalšiemu šíreniu nákazy.
      
Poskytnuté granty môžu byť použité napríklad na hygienické pomôcky, zdravotné a ochranné prostriedky, či technické zariadenia potrebné na boj s pandémiou. Využiť sa môžu aj na zabezpečenie odborného personálu poskytujúceho zdravotnú pomoc a služby seniorom, na odborníkov na vzdelávanie detí, či na náklady, ktoré priamo súvisia s izoláciou pozitívne testovaných osôb na ochorenie COVID-19.
      
Program je realizovaný prostredníctvom takzvaných rýchlych grantov. „To znamená, že termín na predkladanie projektov je podstatne kratší, než je to pri iných grantových programoch nadácie. Na podanie projektu žiadateľ vyplní len jednoduchý formulár a nie je potrebné podávať ho cez portál e-grant. Termín uzávierky predkladania projektov je 19. februára,“ uviedla programová manažérka NKN Eva Vargová.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]