Autor textu: Mária Tarišková
23.03.2021

Pre lepší spánok: Na čo sa zamerať pri výbere postele do detskej izby

Spánok ovplyvňujú mnohé faktory, kvalitná posteľ a matrac sú ale jedným z tých najrozhohodujúcejších. O to viac na kvalite záleží pri deťoch, ktorých organizmus je vo vývoji.

Foto: Shutterstock

Bratislava 23.03.2021 (Skolske.sk/OTS)

Výška detskej postele hrá prím
Aby sa deťom z postele dobre vstávalo, je dôležité vybrať vhodnú výšku posteľnej plochy. Bežná výška je okolo 45 cm, ale môžete ju ovplyvniť aj typom a výškou matraca.
 
Dĺžku detskej postele voľte podľa veku. Odporúčame však vyberať klasiku 180 až 200 cm, do ktorej môže dieťa dorásť. Široky výber postelí pre deti, ale aj pre vás nájdete na Biano.sk.

Aký materiál je stabilný a odolný?

Masívne detské postele
Aby posteľ pre deti dlho vydržala, je potrebné zvoliť kvalitnú konštrukciu i materiál. Populárny je masív. Postele sa u nás najčastejšie vyrábajú zo:
●      smreku
●      smrekovca
●      borovice
 
Drevené postele sú cenovo dostupné. Ich nevýhodou môže byť mäkkosť a väčšia náchylnosť k poškriabaniu. Na druhú stranu sa ale dajú pomerne jednoducho prebrúsiť.
Cena: Masívnu detskú posteľ bez matraca kúpite od 66 EUR.

Postele pre deti z lamina - drevotriesky
Zalaminovaná fólia patrí medzi najčastejšie materiály na výrobu postelí pre deti, páry i jednotlivcov. Výhodou je predovšetkým nízka cena a veľký výber dekorov.
 
Postele z lamina zvyknú byť menej stabilné a majú kratšiu životnosť. Aby ste pri výbere nestúpili vedľa, nekupujte detské postele z lamina tenšieho ako 32 mm. Dôležitá je tiež hrúbka bočníc, stredovej podpery i kvalita spojov v rohoch postele.
Cena: Postele z lamina bez matraca kúpite od 87 EUR.

Čalúnené detské postele
Sú veľmi obľúbené vo svete dospelých. Čelo postele aj bočnice sú potiahnuté textilom, kožou alebo ekokožou. Dnes ich už nájdete aj medzi detskými posteľami v rôznych farbách aj prevedeniach. Za nás sa tento typ postele hodí skôr do spálne ako do detskej izby.
Cena: Čalúnené detské postele kúpite od 180 EUR.
 
Ak vyberáte posteľ pre tých najmenších, v ponuke BIANO nájdete aj rôzne rozprávkové postele. Potešiť malú princeznú alebo statočného rytiera môžete aj dekoráciami na stenu v rovnakom motíve.

Topper a chránič na matrac a to hlavne pre deti
Matracový chránič čiže topper vám pomôže zabezpečiť vyššiu hygienu detského lôžka. V prípade neželaných škvŕn ho potom stačí vyprať. Tiež chráni matrac pred znečistením a mechanickým poškodením, výrazne predlžuje jeho životnosť. Myslite pri výbere na to, aby bol snímateľný a prateľný aj chránič.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]