Autor textu: TASR
26.03.2021

Trebišov obnoví prezenčnú výučbu pre určené ročníky základných škôl

V prípade základnej umeleckej školy dôjde po veľkonočných sviatkoch k individuálnej výučbe s výnimkou spevu a dychových nástrojov.

Ilustračná snímka, FOTO TASR - Roman Hanc

Trebišov 26. marca (TASR) – Epidemická situácia v okrese Trebišov sa zlepšuje, mesto Trebišov preto od stredy 7. apríla otvorí materské školy bez obmedzenia, teda pre všetky zapísané deti. Zároveň obnoví aj prezenčné vyučovanie na prvom stupni a v 9. ročníku základných škôl. Po konzultácii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a riaditeľmi škôl o tom v piatok informovala radnica mesta.

V prípade základnej umeleckej školy dôjde po veľkonočných sviatkoch k individuálnej výučbe s výnimkou spevu a dychových nástrojov. "Ostatní žiaci pokračujú v dištančnom vzdelávaní," potvrdila pre TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

V meste boli dosiaľ otvorené materské školy prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Základné školy na prvom stupni a školské kluby boli takisto otvorené prednostne pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce alebo ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie bola zatvorená ZŠ Ivana Krasku pri osade.       

Trebišovský mestský úrad ostáva nateraz pre verejnosť zatvorený. "Referenti vybavujú občanov cez telefonickú a emailovú komunikáciu s výnimkou matriky," uviedla hovorkyňa.

Za obdobie minulého týždňa od 15. do 21. marca v meste Trebišov zaznamenali antigénovými a PCR testami 111 nových prípadov ochorenia COVID-19. Dva týždne predtým bol tento počet o 79 prípadov vyšší. Vyplýva to zo štatistík epidemiologickej situácie z regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). 

V budúcom týždni od 29. marca do 4. apríla bude pre okres Trebišov platiť tretí stupeň varovania, čiže bordová farba na COVID automate. Dosiaľ to bol štvrtý stupeň varovania, teda čierna farba.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]